Senorita…Happy Eid Mubarak 2008!!

Selamat Hari Raya Aidilftri 2008 buat umat Islam seluruh dunia. Aku telah membuang masa office aku dgn mendesign e-card kat atas ni. Wallpaper is from

x-paranoid@yahoo.com.

Aku grab je. Sorry, aku gune je wallpaper ni..and aper patut. Aku rase amat cute. Temey kasehh! Susah2 je puji..

Semoga lebaran kali ni beri penuh makna untuk sumer umat islam tak kira di mana berada. Ingat berhati2 di jalan raya. Jgn membazir. Hargailah peluang untuk bersama keluarga, sanak saudara dan rakan-rakan pada bulan mulia ini. Okey dokey..enjoy raya and selamat mengangpow dan mengepow..huhu…

 

 

Senorita…layankan ajerlaa

Five times five plus one things you know or you might not know about me.

1. I am woman who pretty smart brain.. yacks!
2. I am sometimes a bit FUSSY..
3. Perfectionist to some area..
4. I count seriouslywhat people say about me,,most when they said harsh things about me..it may take years to conceal the hurt feeling.. uhuh..isn’t that bad?
5. I got a small eyes,
6. A small nose with a big round face
7. A sexy and thin lip..auuww
8. When I met people, people always said I have PRETTY & WHITE TEETH.. ahaks!! Diorg tatau gigi bawah aku amatlah berterabur..uhuk.. Harus lepas ni org nak tgk gigi bawah aku..
9.Aku sgt suka makan daging masak asam pedas…uhuh i loikee…
10. Aku suka nak menang ckp especially dgn suamiku..ehehe.. isteri x solehahkan?                    
11. Ex-bf aku meninggal pd tahun 2006 dn aku mimpi gigi aku patah on the day he passed away. Tp time tuh aku dh tade pape ngan dier pon.
12.Aku suke things yg kreatif, designing cards, multimedia, aku suke warna warni..when i see colours i feel sgt happy..serious..
13.Aku suke buat2 tau walaupn tak tau..ahahak..sgt fake ok.bab2 keje ok.aku tamau  org ckp aku tatau buat kerja. so bile dh2 buat paham nnt aku blajar camne nak overcome.
14. waalaupn aku bbuat2 tak tau, tp aku sgt suke bertanya….tp klu tanye tuh musti proffesional tau.
15. dulu aku suke pink, tp skang aku tak tau..hitam pon feberet aku.
16.aku berjaya turunkan berat bdn sbyk 10kg dgn bergym,diet n herbalife. aku pon tak sangka mission aku berjaya. Alhamdulillah.
17. Aku suke tgk movie melayu dr english movie. klu g tgk movie harus malay movie is my first choice. tak kira cite best ke tak..hahaha..
18. Aku suke feeling2 sorang2 tgk cite korea..aku tau korang pon same! muahaha..
19. Aku suke puji masakan aku sendiri..w/pon tak sedap..
20. Aku boley menangis dgn sendirinya dan senangnya dgn few person. Hanya 2 jer org je setakat ni.  sbb aku ni ego. takkan nangis depan org dgn senangnye.
21.aku suka counselling org tp tatau nak counsel diri sendiri..
22. aku nak sambung blaja lg..tp smpi skang blom apply2 lagi
23. aku tak tau nak mengarut aper lagi..aku suka menulis, tp malas nak update blog aku sendiri.
24. aku suke syok sendiri, cam aku tulih kt blog ni. cam ade je org bace, muahaha..
25. aku cepat bosan..jadi sila jgn bosankan aku..
26. aku suka senyum tunjuk gigi… dah cukup2 lah tuh.. aku tatau aper aku mengarot daaa…

Ini hanyalah tag utk aku tgk bape byk aku knal diri aku sendiri. ntahla byk nye aku merapu…adehaiiii…..

Senorita…. selamat berbuka..

aku pi in-house clinic kt kilang aku keje nih..doktor dh balek. cis…! disbbkan satu user amek peksa pehtuh satu2 soklan dier tanye smpi dpt jawapan n smpi dh nak abis soklan dier aku jawapkan…siot tol! aku tak sempat jumpe doktur. Last2 aku ckp ngan madam (nurse kt clinic tuh) dier check2..dier ckp mane ader kurang darah. sumer ok je. hemoglobin ok, blood pressure nice.. cume dier ckp aku kurang kalsium..so byk gile vitamin aku dpt tadi. huhu.

Otw balek, singgah cafe beli lauk. Lauk aku beli utk buke pose ari ni adalah sambal goreng kacang ngan ikan bilis dan ikan paten masak lemak. mm…cedapnye…okeh..gua nak balek dulu..

selamat berbuka pose y’all…

Senorita…I’m not feeling well..

It has been sometimes since my last post. Me sungguh malas utk buat apa2 okeh! anyway, today when I woke up, I felt numb on my right hand and chest also feel very pain.. huhu then sometime the heart beating very fast. Huhu. It scares me ok. My friend ckp, I need to get some vitamins(iron , acid folic or so on)..aduh aku mmg tak bape gemar makan vitamin. Yeay, I’m not that discipline. Klu beli..ari ni makan esok makan lusa makan tulat dah lupe dan seterusnya smpi taun depan vitamin tuh berabuk dlm drawer..huhu..itula aku. Tp aku decide to see the doctor today. Tau nape? Since aku gtau my colleague yg aku tak feeling weell and bgtau diorg ape situation aku. Then dier nak check mata aku. Then dier check..dier ckp kurang darah. Hmm.. dah agak. Aku mmg kurang darah. Tuh yg lemah je ni. Tp aku nak konpem ngan doktor sat gi.. doktor masok petang plak. adei..lama lagi nak tunggu.

Ari ni nak pegi gym.. klu aku tak pegi aku rase lemah semcm..better aku pegi..at least ceria sket hari2 aku..huhu..

anyway, i want to post pics of the day. Ramai yg puji gambat ni sweet..hehe…sweet ke? tp aku pon suke ekceli….ehehe..sweet je.. hehe puji diri sendiri sape lagi nak puji..huhu,,

Sweet kan?hehe..matila puji diri sendiri lagi..aku sgt suka okey..pandai photographer aku ni..credit to mozabas weeding shooter, great shoot ok. sape yg nak kawen tuh sila silah okeh..byk lagi shoot yg best.nnt aku senang akan ku publishkan..hiks..

Senorita…perutku sakitttt!!!

Dah lama tak update. Aku sgt mem’bizi’ diri. Ade new customization requested by user.
SO aku pulun mengstresskan otakku dgn coding2 yg tak berapa nak hebat. Uhuh. Sungguh menyedihkan. So many things had happened. Tp sebelum tuh, Selamat Menyambut Ramadha y’all…
Semoga Ramadhan kali ni menambahkan sinar ketakwaan dan menguatkan lagi imam ku. Tahun ni bit diff since aku puasa dgn new member. Being a wife, bukanla senang yerk y’all..hmm, takpe2 aku masih dlm probation. Huhu.

Anyway, update of recently happened on my life:-

1) Peksa PTD – dh bape kali ntah aku amek peksa ni, tp ni kire first time aku leh jawab soklah sahsiah dgn cepatnye. Haa..see good practice kan?

2) Career Fair – Me and hubby pegi career fair. Bolehlah, tp sgt byk kilang2..membuatkan aku nak mumuntah tgk booth diorg. Other than that booth MLM and educational promotion. MLM? –what the heck? Anyway, we both sempat attended 2 interviews. and my interview session was suck. Kan beh klu kite leh back to past. KLu leh nak rewind balek. Interviewer tu tanye aku satu soklan basic..punyala basic smpi aku tergagap nak jawab;

Interviewer: OK, tell me what is the diff between Window 2000 and Window XP?
Me : Errr…… ( pretending that trying to remember sumthing, tp padahl…ape aku
nak jawab ni…matilahhh!!)
then aku bg jawapan bodoh abad dunia skali…
Me : what we can clearly see is the interface appearances…. (bodohnye aku!!)
Me : I’m not sure what is the different. ( huhu..ayat sungguh berani mati! konpem ko kene
reject)
Interviewer: This is very basic question.
Me : I know. Bla…blaaa…. (time ni rase nak larikk laju2..nak sumbat muke dlm file aku
tuh..malunyeee weiii..)

But you know what, they called me for 2nd interview. Percaya tak? Jawab bodoh2 dpt 2nd interview. Aku rase sgt diappreciate. Muahahaha… But then, my 2nd interview I think was super duper SUCK. Big time suck. But then, this time I would like to give this opportunity to my dearest hubby since I’ve been told, husband n wife cannot work in a same dept. Since, IT manager to tanyer aku..

IT Manager: If you both are qualified for this position, who would sacrifice?
Me : I think..in terms of experience he would be the best for this position. and I will be
happy to sacrifice this position to him… (uhuhu… mcm bagus jerk bini dier
ni..muahaha..)

Aku buat2 ayat mcm tak nak jerk position ni. Huhu. Abih tuh. Asyik dok brainwash aku, keje shift tak sesuai utk aku since aku dh kawen, nnt plan to have kids laa. Ceh….. aku malas nak lawan dah. 2 jam dlm bilik tuh..bikin aku panassss… Takpela, let’s see hows my hubby’s session this coming friday. huhu.

3) Another interview.. interview lagi. Biaserla..tp it was a short session. 30mins. Konpem reject aa tuh. Dier ckp, we will let you know in 2 wks time. (Hmm..comfem 800minggu tak call2,,berjanggut2 aku tunggu..)

4) Balek kpg for Merdeka and Ramadhan. – Me sgt happy. Ayah is better now. Just ckp ade sikit ‘telo’ tp nampak dh sihat. Mak ajak ktorg pegi Sungai Rubana tpt Ayah pegi mengurut. Tp ramai yg konvoi sbb Mr Shah, Nizam n Iwan pon mak suh ikot nak mengurut ngan Wak tuh.
Ktorg tunggu punyela lama, 2 jam camtuh bru turn ktorg. Since time pose Wak tak cuti, jadik no choice. Wak urut sgt hebat. urut2 then tepuk. Takdelak aku amek gamba. Tp yg paling best, dier pegang je dier tau darah aper. Time Mr Shah

Wak: Darah B+ orangnya pendiam, simple
Wak : Suka makan sup..
Aku : Betol2…
Wak: Klu nak diajar kluarr, ckp aja..mesti ok punye
Wak: Klu bab makan senang aje..telur goreng pon ok.
Aku : Heheh..betol2..bagus tol Wak ni.

Time Nizam (adek aku)
Wak: Ni darah O-
Wak: Orgnye kelam kabut…
Aku: gelak kecik… aku darah o jugak..
Wak: Jodohnye jauh… paling dekat pon Kelantan kot..
Mak : senyum2..
Wak : Setia pada satu orgnye..
Nizam : Senyum2 malu….

Pandai tol wak ni… aku ingat nak test jugak..tp klu sumer nnt dier cerita..malu laa gue..
huhuuh..

Anyway, hari ni dah hari kedua aku tak berpuasa. Muahahaha…
Sgt gelak cergas namanye… dn aku buat tak tau malu..minum n makan kt opis. Td mintak tulun opismate belikan kueh kt cafe, Eh. dier chinese lor…Mintak maap adek belakang klu ko terliur.. aku sgt sakit perut senggugut..so need something hot to cover sakit perut ku…

nnt2 aku update lagi..
laterrr babe..

p/s: Nizam adek no2, iwan adek no 4…cube teka aku ade bape adek???