Senorita..Tragedy Part 2

Jalan dekat situ sgt gelap ok..and our car still dekat tgh jalan.takot jugak org laju je then tak perasan keta aku tuh. Dahla depan hancus tak pasal2 blakang pon hancuss. Since lampu pon takleh on, since we tot to on the eemergency light..tp battery dh mati teros.. sgt trok ok motor tuh langgar. then ade few guys yg stopped by helped to tolak the car dkt tepi jalan. and some of them helped to bg signal utk keta2 lalu lalang..(sume gune hp je ok) yerla..gelap sgt, takut org tak nampak ktorg. Then, biaserla when there is accident, mesti towing service laju je. adela few guys from towing service menunggu. adehai….aku mmg tak masok campur. Aku lepas call mak aku, aku tros sedey sbb takleh balek perak this year. keta sudah hancur, plus keadaan yg camni camane nak balek kan? then tak semena2 aku mengalirkan air mata! huhu.. maybe aku sgt terkejut to things just happened. plus aku rase darah kt tekak aku. then dada aku sakit gile. aku rase takde terhantok kt mane2..maybe seatbelt agaknye. Mr. Shah dok risaukan aku. Right after that, my inlaws sampai with mr shah’s adik, shahrizal. Si shahrizal ingat ktrg eksiden ngan lorry,,dier siap bawak cota bagai nak pi pukul…haai…si adek ni mmg ade baran sket. tp sgt care pasal abg dier and very protective tau. huhu…iklan iklan kejap. Then mamat motor td dah bawak pi hopsital with one car. Unfotunately, that guy passed away otw to the hospital. this is according to what the doc said. And the most unfortunate ialah, kawan dier tadi belom masok Kem Terendak (kem askar, nak masok kena tinggal ic sume) dah lari. So the doctor can find waris utk tuntut mayat mamat ni. Keadaan sgt kelam kabut. mr. shah punye tgn berdarah. maybe luke kene cermin. So right after polis smpi, we went to the hospital. aku sakit gile dada. tarikh nafas jer sakit. so pegi jer hospital, doctor ckp takleh check sbb bukti. kena pi balai polis dulu utk buat report. adehai..siut tol! org sakit2 ni…suh tunggu wat polis report dulu. so aku tanye takkan takleh check je kan…. so doctor tuh dtg…and check sket2 ckp takde patah..shldn’t be any problem. Just sbb seatbelt so tercekik sket. hmm..so takpelaa..then we headed to bp alor gajah. kawan si adek yg bawak.. punyela laju giler…aku dh laa lutut shaking giler…dier plak bawak laju.. siyes time tuh aku trauma….siap sound suh dak tuh slow sket… kawan adek ni, khairol nama dier. dier polis kt mane tah. so dier nasihat2 la ape yg patut since ni kes kemlgn maut. so smpi bp.. buat report. polis tu ckp awak kene tahan ni. mcm siot nye polis. sabau jerlaa aku… dh buat report then tunggu peg penyiasat plak nk interview..and last2 pukul 5 baru abih everything..then we headed to 24hrs clinic kt mt. hmm..check everything n amek ubat. dh nak abih subuh.  doctor sarankan takyah pose dulu. so aku tuang pose sehari. huhu..balek umah..dok terbayang2..bdn sakit2…lepas mandi, solat subuh..aku baring, takleh nak lena..tp dek kerana penat..terlelap jugak..sedar2…badan sakit2…kaki aku lebam kt keting..dua2 tangan aku lenguh giler…baru rase lepas bangun cam bru lepas balek gym jer.

hmm..camtuhla kesah pre-hari raya aku. tak menyeronokkan mcm org lain. keta hancus, nak kene follow up insurance, polis report lagi..klu takde pehal oklah kot. tp klu kene turun naik mahkamah..hmm byk lg keje in the future yg ktorg tatau lg. but anyway, arwah masih tak dituntut sehingga hari raya. ade masok suratkhabar. tp inlaw aku simpan. org insurance ckp motor uth owner dier lain, and roadtax n insurance dh expired since setahun lalu. ntahla..bile org tak berhati2 di jalan raya..padahnye org yg tak bersalah mcm ktorg ni. takpela ni dugaan kecil Allah bagi utk kami supaya lebih tabah dan insaf. Insyallah ade hikmah disebalik ape yg terjadi……

Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah utk arwah. Semoga dpt meringankan dosa-dosanya. Amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s