Senorita, Bermulanya Di Sini……

Heyya,

It has been a long time, haha..I’m too much connected with my new favvy game. Muahaha.. Its taking care of pet thingy. My pet’s name is hulagirl. Nick ni ialah my first nickname dekat chatting space. By that time, aku masih berkecimpung dgn hebatnya dekat irc. Huhu.. ingat tak lagi? dah lame gile aku tak masok mirc..aku tatau ape jadik dah. wujud ke tidak lagi. huhu.. tp time dulu2..tuhla yg beh! time pegi cc je..chatting, chatla ngan sesape pong. Yang paling kelakar, time introduce tuh, adehai…. 17/F/Ipoh… muahaha…aku rase cam tak hape2 je bile ingat balek.. ntah ngan sape aku chatting..aku pon tatau…aku rase time tuhla start dunia siber aku.. time aku form 4 if not mistaken. uhuuhu..

okla back to the story, bermulanya dengan period aku tak dtg2 seminggu…aku dh rase semacam. Yerla..aku ni boleh dicategorykan sbg period cycle yg tetap..so bile tak dtg tuh, aku for sure merasa sgt pelik. Begitulah Mr Shah. Even hari2 dok terpk nak pegi beli Pregnancy Test Kit, tp akhirnya smpi seminggu aku delay. Sbbnye..takot weyhh!!! Aku beli kt in-house clinic jer. RM 10 yer you all. Aku test kat situ jugak since Mdm insist suh aku test kat situ. Aduhai.. lgpon aku first timer gune test kit tuh. Suh Mdm ajarla mcm mane. So once paham, tros masok toilet. Aku bg sample urine aku kt mdm. Once Mdm titskan kt yg area bulat tuh…aku dh berdebar2… mula2 nampak lain merah tuh in second.. yg tuh wajib kuar, tp line yg lagi satu (yg pudar sket tuh) yg menunjukkan whether we are cfm pregnant or not. after few secs, tak kuar..so aku ckp mdm..”Takdela..Madam,” Madam ckp,”Tunggu dulu dier lamer sket baru kluar…”aku dh mula debar2..dlm pkran tuh 50-50, ade pon takpe..takde pon takpe… tibe2..kuar line merah tak berapa nak clear… then Madam ckp..”Haa…confirmla tuh”That time kawan aku si neni ade…dierla penerima anugerah pertama yg tahu aku preggie.. selain madam + doktor + sorang budak yg tgh treatment ngan doktor… aku cakap lagi”Yeke ni Madam..” Madam ckp..”Tak caye tanye doktor..” Mdm tunjuk test kit aku kt doktor..”Confirm…positive..” doktor tuh ckp. YG budak tgh treatment tuh..siap tanye aku..”Eh..baru kawen ek..” Tp aku telah buat taktau dgn soklan dier sbb too excited.. Sorryla bang!! Yang member aku kt luar..dh terjenguk2 apela yg havoc2 kat dlm tuh..punyelah bising…. aku tros tersengih tp dalam hati Ya Allah, Tuhan je tau. rase berdebar2 giler. Tatau nape. Takut ade. Gembira Ade. Aduhai….. Member tgk aku sengih cfmla… dier pon tgk suka2 tgk aku excited. Rase nak balek time tuh jugak nak gtau Mr Shah. Eventhough boley call dier..tp takmaula gue mau surprise.

dscn1752e

 

Abis keje. Mr Shah dtg amek aku. Dalam kereta, I was thinking, bile nak bgtau ni. Then Mr Shah actually tgh bengang sbb org anta brg kat umah ktorg tak nak tunggu. Dier letak je depan rumah sbb tak dpt tunggu ktorg. Since hujan. Time dier bengang2 tuh.. aku tros amek kesempatan…tunjuk dier my test kit.

Mr Shah: Apa maknanya tuh?(muke tgh panas lg time ni)

Aku : Confirm..positip..(sambil sengih2)

Mr Shah: Confirm!! confirm ke ni..?

Aku: Yes…confirmla..

Mr Shah: Alhamdulillah.. (sambil sengih2)

Mr Shah tros tersengih2..tak jadik marah org tuh. Tetibe tgh2 drive tersengih2…. aku layan jerlaa..sbb aku pon tersenyum2… Syukur Alhamdulillah…kami telah diberikan rezeki oleh-Nya….

Now, I am nearly end my first trimester, and next week here it come our second trimester. Praying hard my baby gonna be okay. Insya-Allah.. hope everthings going to be okay.

Advertisements

Senorita, P.S I Love You….

Hye folks,

It has been a long time since my last entry, I had couple of entries which are still drafted.  I didn’t managed to finish my writing.. owhh! i just being ‘lazy’ to upload the pics… haha..plus works are piling up and am so not in mood to read my writing all over again. Haha! who cares??

anyway, last weekend i hd forced Mr Shah to donwload this movie called PS I love You. Oh..my goodness! The movie was so emotional until I couldnt stopped myself crying. I bet whoever watched this movie and did not cry at all.. you’re definitely have-no-feeling-abnormal-not-romantic- at all… muahaha… and most probably you’re egoistic.. boleh tak??

tp seriously, cerita sgt sedih and lawak ekceli. Since Lisa Kudrow with her characters, sometimes rase character dier mcm dlm Friends plak. Anyway, I dont care. Tp she’s cute and sgt funny in the movie. I love you Lisaaa!! huhuhu.. Hillary Swank as Holy sgt cantik and her acting was surreal. Gerard Butler as Jerry sgt sweet and handsome. I just really love his singing to Holy. Owh..tetibe I rase fall in love with him~ aku sangat sukaaaa!!~

So back to the movie, I heard this movie from somewhere..and I cudn’t believe that they really filmed this story. I did read its novel which the title is exactly the same and the author is Cecilia Ahern which I bought the novel 4 years back at the WHSmith Guilford. The novel was awesome and the movie was super super awesome i tell ya!!.. Now I felt like to read the novel again… harus balik kpg and grab the novel. I left it at kpg.

I even asked Mr Shah to watch the movie, but he refused to do so. Menyampah!!. Thats fine! Man wouldn’t understands. So, to the girls out there.. either you’re married or not…dun care. Its a MUST watch movie.  Haha… I know I sounds overreacting. Uh I dun care…

So guys, sila layan movie ini. and sila dapatkan movie ini secepat mungkin.. Klu tidak sgt kerugian. Overnye……..!!!

 

I just love this…. layaaaaannn!!

 

This one P.S I Love You official trailer..

 

 

p/s: Aku tau aku sgt emotional dan over emotional. Tp I’m so into this kinda movie. I just love it.  My flash dh ok. huhu..I am so happy. Boleh layan youtube…….huhuhu!!~

Senorita, Terima Kasih Cinta

Hye folks,

Aku sgt jatuh hati dengan lagu di bawah ini. Owh….best gilakkk!!

 Cube korang dgr….pasti korang pon jatuh cintak…. huhu…

Sila layannnnnnnn!!!

 

Terima Kasih Cinta by Afgan

Tersadar, didalam sepi ku,
setelah jauh melangkah.

[#:]
Cahaya kasih mu, menuntun ku,
kembali dalam, dekap tangan mu.

[Reff:]
Terima kasih cinta,
untuk segalanya,
kau berikan lagi,
kesempatan itu.
Tak akan terulang lagi,
semua…
kesalahan ku,
yang pernah menyakiti mu.

Tanpa mu, tiada berarti,
tak mampu lagi berdiri.

 

Senorita..Not A Good Thing at ALL!!

Bongkar rahsia 5 abang durjana

Oleh Hadzlihady Hassan
hadzlihady@hmetro.com.my

 

KAJANG: Selepas 10 tahun menyimpan rahsia, seorang wanita akhirnya membuat laporan polis mendakwa dirogol lima abang kandungnya sejak berusia 13 hingga 18 tahun.

Sebelum membuat laporan polis, mangsa yang kini berusia 23 tahun mengalami tekanan perasaan, malah enggan menceritakan kejadian itu kepada ibu bapanya sepanjang tempoh berkenaan.

Ini kerana dia tidak sanggup melihat semua abang kandungnya itu meringkuk dalam penjara.

Wanita malang itu juga menganggap dia terhutang budi dengan kebaikan semua abangnya yang sanggup menjaganya ketika berada di hospital akibat sakit jantung.

Bagaimanapun, sumber berkata, selepas tidak tertahan menanggung penderitaan yang sering menghantui dirinya, mangsa akhirnya nekad melaporkan kejadian sumbang mahram itu, baru-baru ini.

Katanya, mangsa difahamkan menjadikan seorang kakak angkat sebagai tempat dia meluahkan perasaan ditanggungnya.

Ibu mangsa yang dimaklumkan kejadian itu baru-baru ini terkejut dengan pengakuan berkenaan, tetapi langsung tidak mempercayai kata-katanya.

Namun, selepas mendengar keluhan anak perempuannya itu, si ibu terpaksa akur dan menemaninya membuat laporan di Balai Polis Kajang.

Mangsa kerap dijadikan pemuas nafsu lima abangnya setiap kali ibu bapa mereka pulang ke kampung di pantai timur.

“Ketika itulah mangsa mendakwa dia diperlakukan dengan kejam apabila semua abangnya mengambil kesempatan merogolnya.

“Mangsa kini masih dalam keadaan trauma setiap kali teringatkan kisah hitam itu,” katanya, semalam.

Dalam laporannya kepada polis, wanita terbabit turut mengakui mempunyai sejarah hitam sebelum itu apabila dia mendakwa dirogol seawal usia sembilan tahun oleh bapa saudaranya.

Ketika kejadian, dia diheret menuruni tangga dari tingkat dua oleh bapa saudaranya itu.

Dia mendakwa kejadian itu berlaku tiga hari sebelum menjelang perkahwinan lelaki terbabit.

Sumber polis memberitahu, polis sudah menahan semua suspek yang berusia 25 hingga 28 tahun termasuk pasangan kembar bagi membantu siasatan dalam kes berkenaan.

Lelaki yang juga bapa saudara mangsa juga akan ditahan tidak lama lagi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Sakaruddin Che Mood, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan daripada wanita terbabit yang mendakwa dia dirogol lima abang kandungnya sendiri.

“Semua suspek sudah ditahan untuk membantu siasatan,” katanya yang enggan mengulas lebih lanjut.

 

Bodoh sgt! Why such things happened? aku pon tak paham. Aku rasa diorg ni sejahil2 manusia. Sanggup buat mcm tuh dekat adik sendiri. Ni sumer atas didikan mak bapak. Yang penting asas agama itu mesti ada pada setiap family.  Plus kasih sayang antara siblings tuh…penting sgt! Klu tak sumer ni takkan jadik. Hmm…renung renungkan lah……….

 

Senorita…Tropic Thunder review session

Hehe..At last dapat jugak kami menlawat panggung wayang feveret iaitu MBO Melaka Mall. Aku sedey sbb tak dpt tgk eagle eye, sbb kami sunggu ketinggalan ketapi gitu. Jadik,  the listed movies on show..hanya Tropic Thunder menarik minat kami. Huhu. Pheh..sejuk giler. Aku hanya pakai quarter sleeve top and long skirt. adehai..sgt damn cool. Rase tetibe rindu kat winter jacket aku. Huhu.

 

Anyway, citer tuh behla jugak. Kelakar giler. Adehai…. Bodoh betol bile aku teringat pasal, mamat Flying Dragons tuh ngan budak kecik yg ganas tuh. You’re the Simple Jack. Wakakaka….. Tak pasal2 sumer tunduk kat si speedman aka ben stiller. adehai…. lawak2.. bykla adegan lawak dier yg buat aku tak tahan. tp one thing yg aku surprise sgt..less grossman tuh tom cruise rupenye. huhu.. imej botak n sedikit gempal,, definitely ramai tak recognize him at all. Itu pon last2 baru perasan..ceh..gimik abihlaa.. tp cutelaa dier dance time ending tuh. and character dier ade lain sket dalam cite ni.

Cube tgk..cute gile tom cruise dance. Tak nampak hensem langsung, tp nampak sgt matured and tough and kepala botak tuh really changed his image. huhu…. sila sila..layannnnn…