Senorita, Bermulanya Di Sini……

Heyya,

It has been a long time, haha..I’m too much connected with my new favvy game. Muahaha.. Its taking care of pet thingy. My pet’s name is hulagirl. Nick ni ialah my first nickname dekat chatting space. By that time, aku masih berkecimpung dgn hebatnya dekat irc. Huhu.. ingat tak lagi? dah lame gile aku tak masok mirc..aku tatau ape jadik dah. wujud ke tidak lagi. huhu.. tp time dulu2..tuhla yg beh! time pegi cc je..chatting, chatla ngan sesape pong. Yang paling kelakar, time introduce tuh, adehai…. 17/F/Ipoh… muahaha…aku rase cam tak hape2 je bile ingat balek.. ntah ngan sape aku chatting..aku pon tatau…aku rase time tuhla start dunia siber aku.. time aku form 4 if not mistaken. uhuuhu..

okla back to the story, bermulanya dengan period aku tak dtg2 seminggu…aku dh rase semacam. Yerla..aku ni boleh dicategorykan sbg period cycle yg tetap..so bile tak dtg tuh, aku for sure merasa sgt pelik. Begitulah Mr Shah. Even hari2 dok terpk nak pegi beli Pregnancy Test Kit, tp akhirnya smpi seminggu aku delay. Sbbnye..takot weyhh!!! Aku beli kt in-house clinic jer. RM 10 yer you all. Aku test kat situ jugak since Mdm insist suh aku test kat situ. Aduhai.. lgpon aku first timer gune test kit tuh. Suh Mdm ajarla mcm mane. So once paham, tros masok toilet. Aku bg sample urine aku kt mdm. Once Mdm titskan kt yg area bulat tuh…aku dh berdebar2… mula2 nampak lain merah tuh in second.. yg tuh wajib kuar, tp line yg lagi satu (yg pudar sket tuh) yg menunjukkan whether we are cfm pregnant or not. after few secs, tak kuar..so aku ckp mdm..”Takdela..Madam,” Madam ckp,”Tunggu dulu dier lamer sket baru kluar…”aku dh mula debar2..dlm pkran tuh 50-50, ade pon takpe..takde pon takpe… tibe2..kuar line merah tak berapa nak clear… then Madam ckp..”Haa…confirmla tuh”That time kawan aku si neni ade…dierla penerima anugerah pertama yg tahu aku preggie.. selain madam + doktor + sorang budak yg tgh treatment ngan doktor… aku cakap lagi”Yeke ni Madam..” Madam ckp..”Tak caye tanye doktor..” Mdm tunjuk test kit aku kt doktor..”Confirm…positive..” doktor tuh ckp. YG budak tgh treatment tuh..siap tanye aku..”Eh..baru kawen ek..” Tp aku telah buat taktau dgn soklan dier sbb too excited.. Sorryla bang!! Yang member aku kt luar..dh terjenguk2 apela yg havoc2 kat dlm tuh..punyelah bising…. aku tros tersengih tp dalam hati Ya Allah, Tuhan je tau. rase berdebar2 giler. Tatau nape. Takut ade. Gembira Ade. Aduhai….. Member tgk aku sengih cfmla… dier pon tgk suka2 tgk aku excited. Rase nak balek time tuh jugak nak gtau Mr Shah. Eventhough boley call dier..tp takmaula gue mau surprise.

dscn1752e

 

Abis keje. Mr Shah dtg amek aku. Dalam kereta, I was thinking, bile nak bgtau ni. Then Mr Shah actually tgh bengang sbb org anta brg kat umah ktorg tak nak tunggu. Dier letak je depan rumah sbb tak dpt tunggu ktorg. Since hujan. Time dier bengang2 tuh.. aku tros amek kesempatan…tunjuk dier my test kit.

Mr Shah: Apa maknanya tuh?(muke tgh panas lg time ni)

Aku : Confirm..positip..(sambil sengih2)

Mr Shah: Confirm!! confirm ke ni..?

Aku: Yes…confirmla..

Mr Shah: Alhamdulillah.. (sambil sengih2)

Mr Shah tros tersengih2..tak jadik marah org tuh. Tetibe tgh2 drive tersengih2…. aku layan jerlaa..sbb aku pon tersenyum2… Syukur Alhamdulillah…kami telah diberikan rezeki oleh-Nya….

Now, I am nearly end my first trimester, and next week here it come our second trimester. Praying hard my baby gonna be okay. Insya-Allah.. hope everthings going to be okay.

2 thoughts on “Senorita, Bermulanya Di Sini……

  1. hud…. congratulation… jaga diri bebaik. yela masa skolah dulu ko kan ganas skit. skang ni kene ayu gitu. jaga kesihatan ko dan baby.. nnt jgn lupa bgtau baby boy or girl tau… aku pun tumpang sonok gak. =)

  2. thank you thank you…. yelah kene ayu gitu..
    naik turun tangga takleh lari2 dah…
    klu tak mesti aku nak lari2..mcm budak2..ekekeke.. ko bile lagi neh??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s