Menjawap persoalan perihal GIGIku…

Haha..

So funny soklan Cik Asd kita, kawan-kawan sila rujuk entry ini,

Aku rasa sbb kulit ku yang hitam manis ni yg menyebab GIGI ku nampak PUTIH. Cube klu aku PUTIH.. Bayangkan aku PUTIH MELEPAK, adakah GIGI aku akan NAMPAK PUTIH ataupun KUNING BERKARAT?

Sila bayangkan…

Amaran keras: Sila jgn bayang lebih2..

Meh aku nak cite……

Seingat aku…masa kecik2 dulu, mak aku klu nampak gigi ktorg adek beradek berkerak jer, dier dah mula carik arang. Mak aku ckp arang leh buat gigi jadik bersih and putih.

So, after2 that..aku slalu jugak gune arang klu rasa gigi aku dh berkerak sgt. Lgpon aku kan anak yang mendengar kata. Ehem… Tp lepas gosok gigi ngan arang, aku bilas plak gosok ngan ubat gigi Darlie yer.  Setiap kali lepas gosok gigi, mesti tgk cermin! hehe! Berkilat2, bersilau2…sebab putih gile GIGI aku!! Huhu…

Aku rase mungkin betol kot teori mak aku tuh.  Tp sejak dh masok sekolah menengah, masok asrama plak tuh.. mana nak carik arang. Jadik, sampai skang aku dh tak penah guna arang lagi. Jadik, tidaklah gigi aku seputih dulu. Berkarat jer lebih sebona-bonanya. Huhu…

Penah satu ketika, sewaktu di Surrey..aku ke library, biasalah nak siapkan assignment. Then smpi kat satu space, aku nak place laptop to the network port, then ade satu minah ni tegur aku…she is waiting for her bf kot…

minah : you’ve a nice teeth..

aku : sorry….

minah : no, i said , you’ve a white teeth..

aku : uh.. really! thanks… ( sambil tersengih2)

adela lagi strangers yg suddenly come and puji aku…hiksss… tp as I mentioned above td.. kulit ku yg hitam manis ni makes my gigi nampak even whiter….

pch10264

See..kan aku dah kata!!

Ini bukan auta..ia adalah FAKTA.

 

Kawan-kawan, saya sarankan sila cuba guna arang. Especially klu ada anak kecik, time ni la tonyoh ngan arang. Nnt baru you all tau keberkesanannye. You all pon yg dh tua2 pon leh cuba jugak. Cari arang kayu yg lembut. Gosok gune tangan.  Amalkan selalu, Insya-Allah berhasil.

Lihat Gigiku..cantikkan!!!! Huhu…

 

5 thoughts on “Menjawap persoalan perihal GIGIku…

  1. som – arang tuh tak yah hancur kan, kire patahkan sikit mcm besar duit 10sen/20sen ke… then ko gosok2 kat gigi ko. eheh..selamat mencube…

    izan – cube2, carik arang kayu… gud luck2!!

  2. menjd ke ni?arang tu yg org wat masak2..dlm kampit biru tu kan..kalo tk silap..singgit sekampit
    huhu..cm takut laks aku nk sental pd gigi
    kehkeh

    nk bg kaw2 bersinar gigi ni..b4 kawin

  3. askz – yerlaa, ko tryla dulu. See if any results. Amalkan. Ko jgn lupe amek gambar before and after. hehehe…. Ko jgn lupe basuh aa dulu arang tuh… after dah gosok, then after that gosok plak gune berus gigi. Sila sila cuba… nih mmg family aku amalkan, huhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s