Kisah Mengarut

Kisah suami isteri..

Hari Pertama

Si suami pulang dengan muka berkilat2, dgn leher yg hitam berdaki. Al-maklum si suami bekerja buruh binaan.

Lalu si isteri duduk disebelah suaminya dan berkata ..

Isteri :  Abg nnt mandi, pakai scrub syg yg dlm bilik air tuh yer. Scrub kat leher2 tuh. Byk tol daki abg smpi dah hitam dah ni.

Suami : Yeke. Hitam ek. Abg keje panas2 syg. Mane ade air-cond.

Suami: Yelah, nnt abg pakai scrub tuh.

Isteri: Haa..jgn lupa scrub muka abg skali. Byk bintik2 kat idong. Dah itam dh suami syg ni.

Suami : Abg mmg tiap2 ari pakai facial scrub syg..

Isteri : Ooh.. (dlm hati..patutla… scrub aku ko dh sental abis2an)

 

Hari keesokannya..

Si suami sedang baring kemalasan di atas katil. Al-maklumlah hari cuti yg sekali seminggu tuh di manfaatkan utk berehat sepuas2 nya. Lalu si isteri dtg ke pangkuan suami..dan membelek2 muka si suami..

Isteri : Abg, byknye bijik2 nasi kat idong abg ni..

Suami: A’ah… bolehla kita kutip buat makan tghhari..

Si isteri lalu pegi ke dressing table untuk mengambil sesuatu, si suami plak masih memejamkan mata.. ala2 separuh sedar melayan bebelan si isteri..

Isteri : Abg, meh syg picit idung abg ni ek. (sambil menunjukkan alat pemicit jerawat)

Suami: Uh… dh takde keje ke yang.

Isteri: Kate nak kutip nasi wat lunch nnt.

Suami: Yelah yelah (sambil merelakan idongnya yg mancung itu menjadi spt idong badut nnt)

Isteri : Abg punya janggut pon byk bijik nasi… (sambil mengorak tangan memicit2 jerawat di bhgian dagu suaminya plak)

Suami : Ehm…yelah tuh.

Si suami berasa sedap dgn  belaian isteri di mukanya lalu tertido..

 

Hari ketiga..

Hari sudah larut malam.. si isteri sudah bersiap2 utk tido. Sambil menunggu lampu bilik ditutup kerana si suami masih lagi di tikar sejadah mengerjakan solat isyak, si isteri bermain game sudoku yg baru di beli online untuk hp barunya.

Si suami selepas abih solat,

Si suami: Yang..yang..

Si isteri : Nape yang… (smbil mata terpisat2)

Si suami: Syg tolong abg boleh…. boleh tak?

Si isteri: Tolong ape… (masih kusyuk bermain..)

Si suami: Boleh tak syg tolong abg ni…

Si isteri: Tolong ape yang.. (masih kusyuk…)

Si suami dtg ke arah isterinya sambil  menghulurkan sesuatu..

Si suami: Tolong laa..

Si isteri: Yang.. baru smlm syg picit idong abg, smpi nangis tamau. Ni mintak plak….

Si suami: Tolongla..abg rasa mcm byk lagi bijik2 nasi kat muka ni… kita kan nak carik rezeki lebih…

Si isteri: Abg ni… ( si isteri sambil malas2 memicit idong suaminya kuat2)

Si isteri: Nnt turn abg plak buang bijik nasi kat idong syg.. (si isteri merungut)

Si suami: Uhm..yelaaa…

Tak lama..si suami tertido…..

 

Keesokkan harinya lagi……..

Si suami bangun tido,

Si suami: Syg, nnt tolong yer picit bijik2 kat muka abg lagi….

Si isteri : Ehmmmmmmm…………………………………..

 

Kesimpulan, lu pikirla sendiri…. jgn mengada2 volunteer lagii.. kan amek sepanjang hidup kerja nyer mengais bijik nasi kat idong laki dier jerrr..

haaa kan.. amek sebijik…

2 thoughts on “Kisah Mengarut

  1. ler..ingtkan kisah ape yg berlaku pastu..
    adeh tul…duk picit biji nasi
    aku jam tu geks pegang idung aku
    cm byk geks
    sape nk jd mngsa aku nnt ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s