Tired. Tired. Tired.

tired

I am tired of being too much tired. Lots of work and I hate it…!!! It’s good to have a nap just for couple mins but I dont see any space for that. Huh!! I am too tired of being sleepy. Sheeshh.. tired again.

Uh.. today,  I am fasting. Perhaps it makes me even more tired.

Last nite we went to Parkson for the Grand Sale. Able to grab Phillips Avent-Newborn Starter Set with 20% discounts. Uh.. thats so worth it. Bought a short sleeve romper from Baby Kiko for only RM16. Huh, thats so cheap. They had 50% less.  We dont have much for the baby yet. Sian baby… haih!!

We still in the midst of thinking to buy the WOODEN BABY COT 

baby_cot04_a

OR may be the SWEETCHERRY BABY PLAYARD, Rabien Baby Bed..

baby_fair_cradle02_a

Hmm… Mr Shah preferred to buy the wooden one but i think its a bit pricey for that. You got to find the mattress, the bedding, the net, the stand… but the Sweetcherry baby bed comes together with everything plus the baby basket.  I know..I know.. the only things that I love on the sweetcherry one is the baby basket. Hehehe… but its good to have all in one theme. But not sure how long its gonna be survived anyway. Mr Shah keep saying if our baby boy being naughty, doing the superman action and jumping all over the bed.. not sure it can survived for his future adik or not. (uhh.. future adik??)

Takpelah.. lets him to decide laa. Malas nak pikir.

Advertisements

Sakit Kaki

Hari ni.. aku tak tertahan sbnrnya menanggung sakit kaki ni.

Smlm before tido, aku dh  sapu ngan minyak panas and siap pakai socks lagi, tp hari ni.. aku nak naik turun tangga pon payah. Lama betul nak mengabihkan anak tangga ni.. satu satu aku turun. Dh mcm org tua… Ehehe..

Aku kadang2 lupe ade lift, sbb dh biasa ade tangga.. td baru teringat lift. So naik lift. Tp, kaki aku masih sakit lagi ni. Nak jalan pi beli makan pon malas. Hmmm…… kena tunggu tukang urut terbaikk aku malam ni. Heheh… Yang, ari ni jgn keja kuat2 sgt kat opis tau, malam kang nak kena urut mummy plak..!!

Bukan nak mengeluh, tp bile dh sakit tuh. Of coursela kan kita akan rasa sakit and nak senyum ape tah lagi. Baby.. I’m so sorry. For you.. i’ll survive. No matter how hard it is, I know that having you is worth it. I just can’t wait to see you dear!! 

Counting down.. 78 days to go = 2 mths plus.. !! Yeay….

Air takde..

Bangun2 pagi, turun bawah utk siapkan breakfast and bekal lunch utk Mr Shah… bukak air kat singki, slow sgt… lame2 teros takde. Aduhai… td pegi toilet air kemain laju. Owh… jerit panggil Mr Shah kat atas… hehe.. dier ckp air kat atas pon dh slow. Aduhai… pagi2 buta tade air. Parah!!

Mr Shah turun amek 2 baldi, tadahkan air utk aku mandi and air utk dier melepaskan hajat~ .. tgk2 dapat suku jer utk dier, half utk aku… kecewa betol Mr Shah pagi td.   Last2, dia nampak botol biru bawah meja. So..ari ni aku mandi pakai air R.O..Satu botol ktorg abiskan. Half utk aku and half utk Mr Shah. RM 7 satu botol. Every mth we all mmg order 5 bottles from the distributor utk mesin air.  Sambil mandi sambil telan air..ekekek.. dptla mandi walaupon ala ala je.  Lagi klu laki aku tuh tak berak~..mesti mood dier satu hari tak besstttt~~berkerut jerk! huk huk…. 

 

392682_maistro-galon-3_resize

 

Geram betolll!! Kat kwsn perumahan aku tuh, selalulaa tade air..  ni dh rugi RM 7 hinggit… klu tak bil sebulan tak smpi pon rm 7 siap negatif lagi. Nasib nasib…………. bukan ler kedekut tp ntah ape2 tah management kat sini.. asyik jer tade air. Pepagi lak tuh kan.. klu ko ade anak 10 nak pegi skolah.. tak ke nayaa… nak berak, kencing lagi… hmm, malas nak komplen, dpt umah lain.. kite chowwwww ekk.. sayang??!! 🙂

Buah kundang…

2344325335_c1a1e0f603_o

pic courtesy from google image

Geli geli aku ngan si Cik Ti.. tp aku masih lagi berselera makan. Tp disbbkan geli, aku bawak makanan pegi kantin. Huhuhu….

Last nite, we all pegi pasar malam dekat Bertam. Mcm biasa.. Mr Shah mesti carik nasi kerabu ayam and aku plak hari ni mood nak makan beehun sup. Then rembat satu JAGUNG REBUSSS..extra marjerin and salt! huhu.. Satu soya panas utk aku and air tebu utk Mr Shah. Then Mr Shah rembat lagi rm1 kueh seri muka (3 keping).. huhu.. kemain tamak lagi kan!!

Aku dh dapat jagung rebus..dh leh dok diam2. hehehe… Then beli kobis + cili merah sbb sayur kat umah pon dh abih. Sblm balek, ade org jual buah.. nampak lak Kundang Manis sekilo RM 4, ape lagi.. aku teros rembat.

Sedap gile ahh.. mmg manis. Aku sorang je abiskan sekilo ni. Malam smlm half, ni kat opis.. ade la half.. aku hulur jugak kat member opis ni kan. Tp diorg amek seketul dua je.. so aku la abis kan sumer. Huhu… manis!! Kulit dier aku tak makan even smlm aku dh basuh ngan garam.. sbb rase tajam kat lidah. Maybe getah dier tuh melekat kt lidah kot…

Aku rase dh lame gile tak makan buah ni or aku mmg tak penah makan buah ni. Baru aku tau.. buah ni sedap jugakk. Hehe. Next pasar malam… kita terjah si kundang manissss…… 🙂

Yewww.. Geliiinyeee!!

Opis kami diserang cik Tiiiiiiiiiiiiii..

Sgt geli………!!!!!!!!!

Most of belakang monitor ade taik and kencing si cik tiiii…….

Geli geli geli………………..yewwww…………….

Aku sgt tak boleh tahannn…….

Ni la first time aku tgk taik tikus kan..

yewww… mcm pelik aku igt kan ape la kan…

rupenye najis ko…Cik Tiiiiii……………………..

Cisss…BERANI sungguh ko menjelajah kawasan jajahan akuuuuu…………!!!!!!!!!!

aduhai… serius menggelikannnnnn……………

mintak maap..aku adalah penggeli makhluk itu dan sekutunyaaa……

Yewww…………….geli geli geli….menggelikan…

P/S: Korang tau ape jampi serapah utk tidak di datangi tetamu2 cik ti niiii.. Klu ade bgtaulaa aku… aku konpem besok mesti dtg lagi neh…

Congratulations to Siet and O.G!!

dscn1967e1

Congratulations for the first newborn baby of O.G and Siet (abg long and kak long) named Khaliff Yusoff bin Mohd Syazwan (not sure whether the ejaan is correct or not) on 17.03.2009 at 8.16pm, weighted 3.38kgs.

Kak long had c-section since baby’s head and shoulder quite big so had to c-sec. Anyway, takpelah as long as Kak Long and baby Khaliff is sihat.

Tak sabar nak tgk picture baby, hopefully abg long got update at his friendster. 

If Mr Shah is cuti, hopefully we all boleh visit them at Putrajaya.

Updated 4.43pm: 

Baru dpt tgk gambar comel baby khaliff from abg long’s friendster.

1_523969185l

Below pic came with title Spot the Difference. Haha! Mmg sebijik!! Bak kata, Like father like son.. sama jerk, mcm photostat machine lak. Hehehe..

1_589778941l

Geram tgk pipi dier. Dh nampak ke’chubby’an.. geram..geramm!!Later bila I dpt visit.. for sure lagi chubby… hehehe…

Kak Long and Abg Long, selamat menjaga baby Khaliff, and selamat menghadapi hari-hari kenakalan and kecomelan si kecik Khaliff….

Check-up update…

Hari ni aku pegi check-up lagi,  aku postpone check-up khamis lepas, so ari ni aku kenala poie check-up….

Sampai2 around 8.35am.. dapat2 kad merah aku, aku cube tgk result MGTT yg arituh aku amek… tp aku tak paham..ape kebendalaa result dier..normal ke tak.., takpelah..nnt tanye nurse aje.

So after that, tros pi makmal utk urine test and blood level. hmm.. ok jerla, mcm biase normal.  Then, naik atas utk pemeriksaan. Kat atas biasela before amek nombor nak masok bilik pemeriksaan, amek berat and blood pressure.. spt BIASAAA.. berat aku naik lagiii..uhuhu.. in a mths about 3.5 kgs.. adehaiii….

Then… aku tunggu2… smpi kol 10 baru dpt masok jumpe nurse, nurse tuh plak wat muke pelik..nama aku dtg awal tp lambat sgt dpt check-up..haa baru ko tauuuuu… sbb kat bwh td system numbering tuh ade problem..so aku dpt yg manual..so diorg dh confuse… tp sib baik aku ni IBU MENGANDUNG YANG PENYABARRRR… so aku diamkan ajela kan walaupun dlm hati membara dah ni. Pastuh..aku geram ngan makcik nurse ni, mmg mcm bagus abislaa.. aku tanye dier soklan…jawab mcm baguss gilerr… geram gerammmm.. Mcm ni… aku kan dh 7 bulan, so makcik nurse suh aku start kira baby moving… then dier pon ckp ngan aku..

MAKCIK NURSE : awak tau tak camane baby bergerak.. haa..awak baca ni (sambil tunjuk2 kat page ade jadual pergerakkan baby)..baca sampai paham.. ( nada agak tinggi)

AKU: (sambil baca.. elo, makcik ni mcm bagus..mcmlah aku ni tak reti baca.., yg ko tibe2 nak tinggi suara ni pesal kan..)

MAKCIK NURSE : Haa..awak paham tak? ni kirala bila bayi bergerak kuat tuh, awak tanda..yg perlahan takyah tanda(sambil tunjuk kt jadual tuh), haa..tanda smpi awak bersalin..klu tak cukup 10, awak kena pegi hospital cepat2..

AKU : Hmm.. (sambil angguk2), tp sy confusela bayi bergerak kuat ngan perlahan ngan denyutan jantung bayi pon kadang2 pon ade rase, so mcmmane sy nak bezakan? ( aku manela nak tau cane baby moving kuat camane kan.., first baby of coursela xtauu kan!)

MAKCIK NURSE: Eh, awak tak rase ke budak tu bergerak. Klu dh 28 minggu ni dh boleh rasa. Sumer org boleh rasa, sy xtaula awak…

(Kerek gile jwpan dier.. aku rase nak sembelih je makcik ni buat ayam masak dalca….geram giler..aku rase makcik ni baru menopause.. tuh mcm siolan tuh…)

AKU :  Takdela..sy confuse laaa.. ( ni mmg rase nak kasi penumbuk sebijik kat makcik ni, sib baik ade nurse lain masok bilik tuh.. klu tak mmg aku dh maki hamun dah…lagi plak aku menghormati makcik2 yg kehilangan hormon..)

MAKCIK NURSE : Jap gi pi jumpa doctor and cucuk kancing gigi.. (kerek mcm dier je yg DOKTOR…!!!)

Aku teros blah..nak ckp time kasih pon tak hingin………….. wuekkk!!

Geram..geramm!!!

Then, aku pegila bilik suntikan, ( time aku tanye makcik nurse tuh bilik suntikan lagilah mcm hampeh dier jawab, malas aku nak cite panjang2… tp mmg jwpan dier menyakitkan hati!!)..

Lagi senang aku pi kaunter tanye, senang cerita and tak sakit hati. Menyesal aku tanye byk2 kat makcik tuh. Selesai cucuk utk kancing gigi..aku dh lame tak kena cucuk2 ni, last time pon..masa skolah2 dulu..cucuk ape tahhh kan.. so rase la jugak sakit. aku kan mengade..sakit sikit pon dah over2 nak sakit. Nurse tuh tanye aku, Sakit tak? Aku jawab, Sakitlaaa… ade tak ko kene cucuk tak sakit…. budak kene cucuk melalak sbb ape? sakit kan? dah tuuu… Lagi mau tanya..!!! Eh, tibe2 aku emosi kan? Ni terbawak2 sbb makcik over tuh la.. tp tadela aku ckp ngan nurse tuh marah2 okay. Aku just jawab.. sakitlaa sambil wat muke sedih.. tp nurse tuh baik je, tlg zipkan maxi aku..then aku tros blah and say thanks to her of course.

Then, tunggu lagi utk jumpe Doktor plak. Klu Doktor kerajaan ni biasela kan consultation dier biase2 aje, tadela mcm Dr private leh jawab pertanyaan kita yg macam2 ni kan.. of courselaa sbb BERBAYAR. Tp tak semestinya free ko leh layan patient acuh tak acuh kan? Tugas ttp tugas kan? Klu tak…ko jawabla kat Padang Masyar nnt… huhuhuhu..

Tp, Dr ni lembut je orgnye and dier pon pregnant jugak, aku rase agaknye lebih kurang sama usia kandungan dier ngan aku.  So Dr. Lubnah(nama Dr tuh) bgtaulah result MGTT aku adalah NORMAL meaning tade problem la. Tp disbbkan berat aku naik lagi, on week 30, aku kene wat MGTT sekalik lagi. Dier pesan jgn makan yg berkanji, roti and so on. Bykkkan sayur, protein and buah. Aku anggukkan ajerla kan…

Then, Dr pon ckp aku dh start kena kira baby’s moving.. then aku pon tanye Dr soklan yg sama ngan aku tanye Makcik NURSE tuh td.. Tp. Dr. ni baik je explain kat aku everything. Barulah aku paham kan?  Takdela confuse lagi… After Dr checked everything.. then teros turun amek UBAT. Huhu.. aku tgk blood level dh 11.2, so aku tamau la turun smpi 10 kan.. so haruslah mkn ubat sbb aku suke skip bab makan2 ubat ni. Huhuhu…

Aku masok opis around 11 camtuh, agak lambat. Tp tak kesahla kan.. asal aku masok opis. Huhu.. Kira qada’ laa balek yg tiap2 hari aku balek kol 7.30 and kadang kol 8 mlm and kadang2 ari Sabtu pon aku dtg tanpa dibayar…huhuhuhu… (sukehati aku la kan.. bos tak bising! so what…)

So, 6/4 adelah nxt check-up appointment. Hmm… hopefully aku dh tak jumpa makcik nurse yg over tuh. Oh! Td time check-up terjumpa ngan mak lang aku and kazen, Kak Mimi bwk anak dier Mira check-up sbb anak dier dh 1thn 6bulan. So aku tadela bosan nau menunggu..sbb borak2 ngan diorg.

 

** Jeles tgk ibu2 mengandung lain pegi check-up ditemani oleh hubby mereka, aku jelesss!! Sbb aku kena pegi sendiri!! Takpe aku dh biasa hidup berdikari.. ewahhh.. takpe aku memahami tugasan suamikuuuu!!! Ari ni kan aku emosi lebihhh.. klu tak langsung aku tak kesah!!huhu.. i lap you syg!! =) **