Cerita Basi..

As aku penah mentioned, last2 weekend..kenduri kahwin kazen aku. So I just transferred the pics. So here are some of the pics taken during the ceremony.

 

Akad nikah,

dscn1899e

After 2nd time lafaz.. SAH!! My kazen, Fazrin.. Alhamdulillah. Solemnization was held as same place as mine…

dscn1895e

Mak Lang ku a.k.a Mak Pengantin,

dscn1897e

Aina..mak lang’s first cucu, tgk rambut dier…original perm yewhh! Sgt nakal..aduhai, ni dlm masjid takleh dok diam….

Malam Berinai,

Then after selesai akad nikah, ktorg cecepat kerumah Cik Ena (mak cik aku), then pengantin laki siap2 pakai baju pengantin kaler oren songket untuk berinai kecik…after dh siap2 we all pon bergegas ke rumah pengantin pompuan. Rumah pengantin pompuan tidak jauh yer… dekat kpg itew jugakk!!

dscn1905e

Kami kami sumer, tgh mengiring pengantin ni….. adui, slow gilek aah jalan..telinga den dh pokak sbb belakang den betul2 org tgh berkompang ikot jalan skali…

dscn1916e

Ha…dh tiba itu pengantin pompuan, ktorg panggil dia Mas, sedara we all jugak yerr… klu kek melaka ni biasela mesti pakai sanggul lintang ni…hmm aku sib baik takde wat berinai kecik time kat melaka nye sanding ari tuh..so selamat sbb mende alah ni berat yerrr…. mengikot apa kata yg berpengalaman..

dscn1917e

So, time menepung tawar..huhu, nak dpt bunga telur punya pasal..aku pon poie jugak, tak padan dgn perut dh sarat.  Time salam diorg..aku ckp kat kazen aku, aku nak bagi korang berkat..dapat baby cepat2..huhuhu…

dscn1923e

Sambil2 menunggu time makan, ape lagila kan… wani (kazen), aku, mr shah..

dscn1921e

Us =)

 Ni of course, both of us!! aku siap suh Mr Shah pakai baju melayu ngan songkok lagi..  Mr Shah perli aku..mane sampin dier? ewah2.. menggeletis yerr!!

So after that kami sumer, rombongan lelaki di jemput makan.. so we all cepat2 makan..sbb nak amek adek gue, Kina kat Melaka Central.  Adek aku from Pertak, HS (Hulu S’gor)..dtg utk wedding kazen aku ni lah..

Amek Kina kat Melaka Central, tros pegi makan… bukan akula makan Mr Shah and Kina, sbb td kat Kenduri tuh makan mee goreng. So Mr Shah tak kenyang lagi…. huhu.. So dier temankan Kina makan skali…

Then balek umah..tros boommm tidooo! Esok..nak kene pegi time sanding plak…………

 

 

Sabtu Pagi, Location: Rumah Perempuan

 

Pagi sabtu, aku hanya pegi ke majlis belah perempuan dgn Kina. Mr Shah adalah kerja di hari Sabtu. So, kenala pegi jugak as the wakil of our family since my family still dlm perjalanan to Melaka.  Tak per..asalkan on Mak Lang punye side we all cover baik punya.. thats why aku kene wakilkan diri..huhuhuhu

dscn1924e

Itu dia..adek aku Kina, montel2.. huhu ngan budak2 sedara kami jugak. Si Daniel, and Muiz yg blakang tuh Boboy and sape ek..aku lupe daaa..

dscn1925e

Makcik2 ku… dr Kiri- Mak Uda, Mak Ngah ngan Cik Ena….

dscn1926e

to make it short, since bateri camera pon dah kong… so aku sempatla amek gambar pengantin pompuan jer. Kaler biru yer.. sgt cantikssss

dscn1927e

Last but not least, dpt la capture gambar aku jugak dgn sisa2 bateri yg aderrr..  huhuh

Then we all pi makan… hmm, tuhla yg ditunggu makan lauk pengantin. Uh! Sungguh sodap rasenyeeeeeee… nikmat2..time aku kawen sah2 takleh nak makan habis2an kannn..

After aku tros balek umah, sbb my family dh nak sampai..  nak rehat2 lagi sbb malam kang ade byk agenda di rumah Mak Lang…. itulah sesi berpenat-penatan dh berkerah keringat..aku mak buyung pon tak kalah weyhhh.. rajiinnnss..the verysss…

OKlah..sekian!! aku dh tak larat nak type. Pics utk rumah lelaki a.k.a rumah mak lang..satu pon aku tak amek. Sbbnya terlalu bz menolong n lupe jugak beli bateri kamera…huhuhuhu… oh, lupe lak..tugas sbb mak buyung adalah jaga duit yerr!! Sgt bestttt………. aku duduk sambil tunggu duit dtg and masokkkan dalam kotak besar gilerrrr…….. huhu..

2 thoughts on “Cerita Basi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s