Bertandang ke Kenduri Lenggang Perut

 

Note: Entry ini PENUH dgn GAMBAR!! Harap MAAF kalau lambat LOADING. Huhu…

Last week Friday, Leed my friend.. ada jemput aku kenduri lenggang perut sempena Leed is 8mths pregnant. Aku takdela janji apa2 as in have to tanye big bos dulu. Yerla event kol 11 pagi, hmm.. aku dok risau klu Mr Shah akan nagging since dier tak cukup tido. Yelah Ahad is the only hari utk dier rehat and bangun lambat. Tapiii….. aku sgtla lucky sbb ari Isnin lepas kan cuti sempena Maulidur Rasul kan? So… hooping sgt2 Mr Shah ckp  OKAY!

So after work, I did asked him. Tp, mcm biasela.. “Yang klu kite sampai lambat sket leh tak? Nnt tak puas tido…..” Hmm..see aku dh tau dah ape reason dier… So hari Sabtu..aku tanye lagi, tp mcm tade kate putus jer. and dier adalah tidak melayan aku kerana sibok dgn iniiiiiiiiiiiiiii…………..

dscn1975e 

Tension tol aku. Malam tuh aku tido dgn tensionnye!!! Hummpphh.. Esoknye, aku terbangun dgn txt msg dari Kak Long yg berbunyi..

“Hud, Jomla pegi umah Leed, kalu aku dh bersalin nnt bukan ko nak dtg jumpa aku pon”

Huhu… yerla nak mengajak Mr Shah ke Somban pon kemain liat lagik dier.. tension makkk!! So, aku dgn pantas melihat suamiku yg tgh tidor dgn enaknyaaa itu.. Tolak2 manja and hulurkan hp so he can read the sms from kak long. After dier baca, dier mmmm jee.. then teros tutup muke ngan bantal. Adehai… tension tauuu!!!  Jenuh aku kejut… Alhamdulillah, bgn jugak.  Hmm… menggunakan teknik2 manjaa, mesti berkesan weyhh!!

Kenduri start kol 11, tp ktorg kol 10 ni baru je nak bgn ok. Belom lagi nak melayan Mr Shah nak bekpes dulu. So siap2 bekpes…nak kena tunggu dier pi toilet plak.  So process untuk bertolak agak lama.. so Aku texted Leed, yg we all akan smpi lambat. Sib baik..Leed ckp OK!!

We all siap2..and pukul 1pm baru bertolak… hiks. By the time we all bertolak, Abg Long, Kak Long and Ayu dh sampai tol Somban. Huhu.. We all baru nak kuar yerr.. hikss!! So dlm kol 2 camtuh we all sampai rumah Leed.

Huhu…seeing pregnant mummies berkumpul…huhuhu.. sumer perut boncit2 .. hikss..

Makan2..and later after Ilot and Fiza mau pulang.  Since diorg sudah awal smpi…hikss.. ddok dokek..harus smpi awal!! hikss.. Bateri camera tak sempat beli.. so ini jerla gambar dpt capturee sblm Mr Shah kuar pi beli bateri after that…..

dscn19292

Dr Kiri – Ilot ( 2mths n masih maintain), Leed(8 mths),Kak Long(9mths kot..menunggu hari), me( 7mths), Ayu and Fiza (mereka dua ini masih dara..yewwhh!!)

So we all borak2 and borak2… biaserla, sume dok cite pasal.. mcm2 experience being preggers.. huhu… so Ayu terpaksalah join the club.. takpe belajar kang nanti sonang… ehehe

Sambil2 borak.. we all makan2..sian kak long, dah sarat betul. Tp dpt berkumpul sekali sekala..mmg leh terlupa sakit n penat..  siyes weyh!! aku klu kat opis asyik tak selesa jer..perut tegang la apa la.. klu bab jalan2.. tak rase ape2 pon babe.. huhu..  Keja itu STRESS kan? uhukkk..

Klah..malas nak cite byk.. layaaaann jerkla yer gambau2 ni..

dscn1930e

 Borak2 sambil merasa perut Kak long…siyes keras giler compared to mine masih rase cam lembut2 sket. Maybe sbb dh nak due kan… rase cam nak meletup jerrr since keras giler…. tp kak long rilek jerrr!! huhu…bravolah kak long!!

dscn1931e

 Hehe.. happy sbb dh dpt beli bateri kot? Punyelah lame diorg pi beli bateriii…. takpelaa..mmg worth it!! klu tak, for sure tak leh nak capture the happy moments kan??? See.. Dia adalah semakin TAN… hmmm..

 dscn1943e

Thats with jersey red and blue adlh abg long a.k.a OG, definitelylah hubby kak long. And thats with baju melayu turqoise is Azrul, Leed’s hubby.

dscn1953e

Borak dan borak lagi.. Thats Leed wif purple tudung and dress.. Ayu sambil bercerita pasal kerja barunya di WWF. Nampak tuh siap bwk staff id tunjuk kt ktorg..  ehehe…

dscn1946e

 Wif Kak Long, Ayu and ME…

dscn1954e

Four of Us..  Sambil borak and amek gambarrr!!!

dscn1945e

Wif Mr Shah… thank you syg for making me HAPPY…

dscn1936e

Thats Ayuu again.. sumeorg dok tanye bile minah ni kawen ni weeyyhh!! Org dh nak meletopss dahhh ni. Yat (our BMI friend) also getting married this Sunday.  So we been talking to Yat.. leh join us dpt baby 2009. So, we told Ayu the same thing..tp nak wat camane, Atuk kat UK, furthering his Masters. Tp Ayu… skang ni kan leh nikah through video conference? hikss.. Abg Long teasing Ayu hari tuh… huhu..

dscn1957e

With Mummy Leed (8mths pregnant) predicted baby GIRL.. mesti such a cute little girl like their mummy and daddy..

dscn1938e1

Kak Long.. all the kaki and her tangan dh bengkak2 dah, serius she looked different. Ok, Pregger sickness!! soon aku plak akan mcm itu.. Tp aku notis, seeing Leed and Kak Long.. one thing aku nampak is muke semakin sembab, hidung mcm ala2 membesar, sbb aku notis aku pon sama mcm tuh jugak.

dscn1960e

Ni dah nak balek dah ni… So amek plak gambar kat luarrrr..adehai, byk gile gambar..huhu!!

dscn1964e

Wif all the mummy and daddy to be.. To all mummy(s), good luck, we are brave enough to get through to the labor day and being a good mum!! Huhu..  Daddy(s)..Semoga you all can get through to the daddy thingy laterr.. Insya-Allah..

dscn1965e

Haha..aku nak tergelak tgk dis pic, bukan ape..the true is, we tot to get sume org dlm this pic, so I mintak tlg ayah leed to capture the pic. Then, leed pon showed him mane good angle and all laa.. then after he managed to take the pic with Leed is beside her Ayah.. then we all sume..ohh ok, dh dpt amek sumerorg..tp terlupa yg leed actually dekat sblh ayahnya.. so takpelah hopefully on camera abg long ader sumer org.. huhuhu.. and I only realized this bile transferred those pics.. eh! mane leed dlm gamba ni!! hahaha….

dscn1969e

Happy Mummy and Daddy To Be...

Mesti ada gambar kami berduaaa… Huhu!!! Muke happy dpt gather2 jumpe kawan2…

uhuk..udah mau pulang. Salam2 mak and ayah Leed and also Tuty, adek Leed. Then we all balik ke Melaka and Abg Long, Kak Long ke Putrajaya and singgah menghantar Ayu ke Puchong… huhu..

dscn1940e

To Leed and Azrul’s family, thank you for inviting us. We had such a good moment. Nnt2 sila jemput kami lagi yerkk!! Seronok bila sekali sekala dpt gathering… (me dpt capture the pic on the frame mase Leed’s convo 2005(actually mine as well))..eheheh…

4 thoughts on “Bertandang ke Kenduri Lenggang Perut

  1. hehe..smkin rajin minah ni memblogging~~tu ar..mkin aku nk dkt kwin..mkin ko dh nk terberanak..adeh tul..minta2 smptlaa ko dtg umahku

  2. hud, makin berseri2 ko skang ni. ko da scan lom ha? aku rasa baby boy la dlm perut ko tu. hehehehehe. pandai jer aku yek.

  3. Huhu…
    Waa… dah upload gambo2nyer…
    Hud, ko edit ke gambo aku tu?… Kalu x nampak nor le buroksnye muke den… huhu.

    Weyh, congrats… Nnt leh le baby Khalif main gusti2 ngan baby ko.. huhu… Shah mesti sonok gile tuh… Die kan nk baby boy. Cepat2 gi cari name best2… Nnt bagitau k.

  4. kak long, gambo tuh aku tak edit laa, aku crop dierr..ala dlm gambar tak nampak ponn!! takpe nnt lepas deliver leh pi facial wat treatment, nnt jadik hot mummy!! huhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s