Malas

Aku  kemalasan….

Last week 2 hari aku MC melarut smpi weekend so 4 hari aku cuti. Tp cuti aku memenatkan sebab…………………….

sebabnye…. dah tentu aku MC kan. So maknanya sakitla kan. Bukan MC tipu2.  Last week, hari khamis..bgn2 pagi perut rase sakit sgt2. Memulas2 mcm nak memeruttt.  Mmg tak larat, tp aku bgn jugak nak siapkan breakfast and bekal utk Mr Shah. Kesian plak klu dia tak makan.  Sambil2 sapu marjerin sambil menahan sakit. Aduhai… Tuhan aje yang tau. Sakitnya. Last2, sbb dah lambat, aku decide nak amek MC je.

Mr Shah plak.. tgk aku mcm tak larat sgt. Dier dah susah hati tros tak jadik  pegi keje. Sian kat aku sorang2 kat umah. Yerla anything happen susah plak kang.  So ape lagi naik atas dua2 tido. Sakit aku plak..sekejap ok, then kejap sakit. Mule2 nak tido susah jugak, then Mr Shah usap2 perut..rase mcm a bit lega then terus tertido.

Then  about 10 something, we all sama2 terjaga dek bunyi hp Mr Shah. Rupe-rupenye Klinik call bgtau my sugar blood reading yg amek last week Monday was a bit high. Sugar level about 8.0 and they said it was high. Hmm…. pastuh dh risau2, terus tak leh nak tido. Dok risau2 because kena refer hospital for futher test. Aduhai…

Later we all get ready, makan dulu sbb lapar kan. Then pi klinik panel utk amek MC then pi klinik ayer keroh for the surat refer hospital since keesokkkan harinya I have to go for the test. Uh.. paling tak best ialah.. test tuh amek masa satu hari which last skali amek darah is at 10pm.

Esoknye siap2..awal2 dh bangun. Mr Shah cuti lagi teman aku. Kesian plak dier kan.  Aku dptla mc skali lagi utk test ni.  Sib baik tak yah masok ward, dr kena masok ward kang leceh plak. So, every 6 hours , pi hospital amek darah. So all the 4 sessions..sume ok. I mean sugar level on 4 something. Yang pukul 5.30 ptg tuh turun terus 3.8. Haha.. nurse dah suspect aku tak makan. Mane taknye..control beb..takot sugar level naik… The lepas 3.8 tuh aku balek umah makan then pukul 10 mlm pegi balek.. naikla 4.3.  Then otw balek rumah… we all dh lapar. Benti jap pi  pekena roti canai terbang. Huhuhu…. marvellouss wa cakap sama luu.. lagi plak aku satu hari pose..makan roti fibre je plus minum plain water. Dh lepas je test tuh..teros pekena teh ais ngan roti canai… tuh yg sodap tuh dpt memuaskan perut. hehehe…

Balek rumah kepenatan. Esoknya plak Mr Shah keja.  Phuihh…Satu hari tak berehat sbbnya sambil2 menunggu time amek darah we all pegi ke satu tempat tuhhh…hehehehe….

 

Mane we all pegi……..

Nanti aku cite…. next entryla.. penat gilelaa menaip ni. Naik cramp tangan I ni…huhuhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s