Kami ke Mydin…

Ehehe.. if you all nak tau..

Mydin Mall baru bukak kat area MITC Melaka.  Actually, we all dok tunggu2 bile si Mydin ni nak bukak, ari2 balek keje dok lalu… sbb kat banner tulis AKAN DIBUKA APRIL 2009. So, we all tunggu2 la jugakkan. Tp.. tade tanda2 pon nak bukak.  Parking Mydin hanya dipenuhi dgn pekerja2 mereka shj. So, we all ala ala hampa juge, sbb dh pi shopping kat tpt lain kan. Yerla..normally time opening ni mesti sale gile2.

So nak dijadikan cerita, hari Jumaat lepas, after amek darah yg pukul 12tghhari punye, Mr Shah nak pi solat Jumaat. So  alang2 lalu Mydin..tetibe tgk keta penuh gile kat area Mydin… rupe2ny, Mydin udah bukaaaa! Nak pulak, my MIL and SIL pon ade temankan aku pi check darah. (Aku lupe nak cite, MIL and SIL aku pon ikot skali pi check darah, since at first igt nak kene warded ke ape, so diorg dh risau2..so diorg pon decided nak pi temankan skali amek darah, see punye ramai escort aku ari tuh!!hehe) So, we all dah suka2 dah ni.. Mydin dah buka. Mr Shah lagila…muke happy gile. Padahal..dah tgh2 bulan ni kan… harusla bajet sket! Hehehe… So we all drop Mr Shah kat Masjid and ktorg tros ke Mydin.

Since Mydin baru bukak hari tuh, so mmg ramai gile la org menyerbu. Mmg murah gilerla u all.. Ayam sekilo 99sen. Tp sorang leh beli 2 ekor je.  Baju kurung pon murah2 gile. rm19.90 ado, rm29.90 ado..mcm2 jenis. Ala klu setakat pakai pi opis leh tukar2 kan.  So aku tgk ramai gile amek baju kurung, berkodi2.. uhuhuhuhu, Aku ape naik atas tgk tempat baby. Ya Ampun! baby suits rm3.90 je, ala cap ayam pon takpelaa kan asal anak aku ade gak tukar2 baju. ehehe..sluar je rm1.90. Mmg berebut org membongkar.. adela aku beli sikit2..g pon Mr shah tade pi solat, so aku takleh nak decide sorang2.hehehe… Tp habis gak rm80++ beli baby wipela, diapersla, rubber matla..aderla lagi, aku pon udah lupo.

Then bayar2, pastuh turun bawah..nak pi beli ayam plak. Since aku pon dh tak larat…. so aku lepak kat food court ngan SIL. Mr Shah and MIL pegi beli ayam. Gilek ah… ramai giler beratur amek ayam. Aku tunggu bagai nak rak, ngan keletihan lagi plak tuh. Yerla aku kan makan ala2 je. Lunch makan sup sayur ngan tauhu je dgn air limau ais no sugar. So, dh jalan2 lagi, 2 jam before amek darah lagi kena puasa lagi.. so mmg penat gile laa.

MIL aku cite, ade sorang apek tuh, nak beli 40 ekor ayam. So kau kire la bape kali dier kene beratur amek ayam tuh, yerla skali bayar boleh 2 ekor je. Dahla crowded gile, dgn manusia2 dgn troli2 lagi. Uhuhuhu….

Last2..dah kul bape entah, dpt jugak diorg melepasi counter cashier. Uh, 30 counter kat bawah tuh pon padat ngan manusia. Then since ade freegift every rm50 ringgit voucher. So we all pi laa redeem, dptla 2 queen bedsheets. one for me and another one for SIL.

Last2..teros pecut pi hospital balek utk amek darah lagii. Aku dh tertido2 dalam keta. Penatnye tak terkata. Naik atas amek darah, kejap je pon!! then terus pecut balek. Then MIL and SIL pon balek after that.

Then, Mr. Shah bolehla cakap ngan aku,”Yang, malam kang kite pi mydin lagi ek” Adehai…. klulaa aku laratkan. Jawabnye mmg tak pegila…sbb amek darah pon kol 10mlm, mydin lak tutup kol 11mlm.

Last2 kami ke Mydin lagi ari sabtu………………………😉

Ya ampunn!! Punyelaa ramai manusia..aku rase mcm kat dataran merdeka time new year. Berasak2. Aduhaiiii… yg berebut2 nak amek bawang. Nak gelak pon ado. Klu ko nak carik satu dua brg baik takyah pi time2 ni. Mmg 2 jam pon lom tentu ko dpt kuar.  Then ari tuh dpt freegift lagi.. iaitu.. gelang india gold plated.  Adehaii.. ade ke patut, kot yer pon bagila yg berpekdah sket.  Takpelah bende free..ko amik jelaa toksah byk ngomen.

Huhu.. jadiknye mohle ke mydin ramai2. Sale smpi 24 April ni. Muroh muroh… sila sila…huhuh🙂

One thought on “Kami ke Mydin…

  1. nanti g mydin jgn lupa singgah ZanRias Boutique…opposite to PizzaPah…butik kami ada tudung swarovski,kain chiffon.creepe,batik lukis,tudung arianni,tudung siti nurhaliza ,brooch and many more….
    jemput ya!!!!kedai kami yang ada laminate flooring…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s