MC lagi..

Smlm aku MC lagi. Aku rase mcm tak best pon ade. This mth dah bape kali aku MC. Masok smlm dh 4 hari. Too much tak? Ke normal je utk preggers? Hmm… tp yg tak bestnye esok aku kene jumpe doktor lagi. Ish byk2 sgt jumpe doktor sana sini. Doktor sana nak report doktor sini nak report. Adeh!!! Ni esok aku tatau nak cakap ape lak ngan ms boss aku. Adehhh!!! Aku dh pk2 tadi samada amek 2nd half day leave, or mintak kuar jap ngan bos.  Borink..😦

Smlm aku pegi hosp since ade appointment ngan doktor regarding the BSP test ( check sugar level), actually reading adalah normal but akak doktor tuh still cakap u’re on diet control. So, nxt mth kena buat BSP test lagi then jumpe dier lagi. Adehai… sah2 den MC lagi bulan depan. Huhu.. adekah aku patut Hoooraaay!! ataupon.. owhhh!!penatnyeee!! tak kose nak pi check darah sampai 10mlm. Kang tak pasal den kena poie jumpo nek normah laie.  Tp nak buek camano, kenalaa dgr cakap akak doktor.

Then since aku on diet control ni, bile dah cecah EDD (Expected due date) 12 June klu aku tak due lagi, mesti pegi hospital kena induce utk bersalin jugak jugak!! Okla tuh kan.. aku mmg tak sabar2 nak jumpe little R. Hehehe…

Oklah enuff of that, tak gune meratap merayu.. aku kena jugak amek test tuh kan! So, mummy kene diet sket. Sian little R tak dptla makan ice-cream best2.. huhu!!

Anyway, little R skang moving and jumping around inside my tummy like his own padang bola. Omak eh yg rase saket. Tp takpelah little R kena active2, nnt dh besar leh ajar daddy main bola sepak.. ekekeke!! Now, leh rase if siku or lutut baby or i dunno apelaa tertimbul. Then, bile kite layan or belai dier, dier kemain ligat lagi. Kemain sonok. Especially time aku tgh baring2 nak tido. Tuh time feveret little R.

Tp klu tgh jalan2, if his body moving esp his head..rase nak terkucil sgt. Haishh… bape kali eden kuar masok toilet. Sib baik toilet kat mall free klu kene bayar, pokai mummy!! Jalan plak mengalahkan giant..eheheh… rase lawak plak tgk diri sendiri + comot sgt! Malas nak mencantikkan diri..aku pakai bedak baby johnson yg kaler purple tuh dah cukup bagus dah.  Lantakla…malas nak kesah. Klu pakai foundation ke, compact powder ke..rase mcm tak lekat je. Haishh… neway, hopefully after dh bersalin nnt i’m back to normal. hmm..

Plus..ade ke member opis aku ckp.. tak nampak pon berat aku naik. Nampak perut je yg naik..yg lain maintain. Ish.. cube ekau bukak mato boto2, ni double chin, peha ala drumstick yg penuh ngan isi..t*t*ks dah sebakul (opss itu takpe…tpt fridge susu little R), )smpi dah tak larat den nak bawak badan ni haa.

Now, I’m having kebas2 tangan. Aku ni lak poyo laa pi wat exercise tangan..konon nak ilang kebas. Smlm tanye doktor, dok ckp kena byk rest if  byk gerak lagi kebas. Adehai.. padanla dah nak dekat seminggu tgn aku kebas. Pi wat exercise mcm nak kurus kan tgn bagai. Aku kan ape, tgn kiri lak tuh… camano den nak buek koje. Nak menggaru dah satu hal kan? haisshh….

So mcm2 la sickness yg pelik2 dh masok 8 bulan ni. Hmm… aku over ke or mmg normal, tuh aku tatau. Mak aku ckp time mengandung mmg macam2 dan omaknye pon perangai macam2 jugak. Ehehehe…

 Takpelahh, asal aku tak menyusahkan orang. Paling2 pon..laki eden jugak jadik mangsa den! Berani buat berani tanggungla kan…. ;-p harus kene kasik beban kaw2 punye… !!

Tangan aku dah tak larat dah ni. Tekan2 keyboard dh tak rase ape2. Ni dah start kebas balek. Okla…den balek dulu lah yo..

Note: Doa2 utk aku dipermudahkan bersalin. Aminnn!! Aminnn!!

2 thoughts on “MC lagi..

  1. So miracle……tak dapat bayangkan ada benda bergerak2 dalam perut….camne rase nyer…..mesti geli2 kan🙂

    Mesti best rasa pengalaman baru…..that’s why Ms Teang ckp so complicated…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s