The Biggest Loser

Favvy kami tiap2 hari adalah menonton The Biggest Loser kat Hallmark channel.  Klu tak pon kami akan menontonnya pada malam Ahad, which Hallmark menyiarkannya secara back to back. Rase mcm best bila tgk everyweek they managed to loose weight and at the end, you can see the result plus at the end its totally change their mindset. A Happy life is when you practice a healthy way of life. Btol tak?

leelabrada2

Gaya Mutu Keunggulan... I nampak anggun tak?

And setiap hari jugak, aku akan mendengar omelan suamiku yg bercita2 hendak pergi ke gym utk menjalankan rutin2 membina badan. Cita2 nya paling besar adalah menjadikkan badannya seperti body2 builder spt Lee Labrada, Ronny Coleman, dan cth paling dekat Abg Malek Noor.Huhuhu..  Tp apakan daya,  kemahuan makan lebih terserlah dr cita2 yg tak kesampaian.  Lagi2 dgn kemahuan kerja yg tak menentu, apakah mampu utk bangun seawal pagi di hari Ahad utk melunaskan cita2 mu itu, abg?

Huhu. Sudahla bang.  Bangun bile matahari sudah terbit tinggi dan disusuli dgn permintaan manja, air teh abang mana? Haiisshh… apakah mampu untuk aku tidak menurutinya?

Takpelah bang… tak boleh bina otot, binalah perut. Kerana kamu bakal mendapat seorg lagi penumpang baru selain isterimu. Montokkan perutmu, kerana anakmu bakal menjadikkan portable trampolinnya.

 

*Bile nak ada the biggest loser Malaysia.  Rakyat M’sia pon byk yg obesiti. I think, this is a good reality show rather than reality show yg tah ape2 ade skarang ni…*

One thought on “The Biggest Loser

  1. akupun suke biggest loser..
    tp skang ni..trainer si KIM..jd kureng sket..aku suke JIllian Michaels..cm ko tgk kat blog akupun..byk exercise aku skng ni..aku gune video dr Jillian..
    kalo cik abg ko nk pump up..bole jer donlod JIllian nye video dlm Net…aku ckp ek..mmg berjaya ar..kalo die berdisiplin cm ko..kehkeh..hnye 30mins jer…
    no need to allocate such a big hour~~

    ape2..ley refer ke blog ku..sungguh byk bebelan psl mknan n fitness..
    kehkeh

    promote ni..😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s