Dah masok 9 bulan daaa…

Aku rase entry2 aku sejak awal pregnant smpi dh masok 9 mths ni, most of them adalah perihal aku yg sleeeeppppy. Uhuhu.. sadis btol. Tak abih2 ngan kesah aku yg sgt mengantok ni. So, u can imagine how lembik am i, muke pon letih aje. Hehehe..

Anyway, last few days, malam2 asyik hujan aje. So, tidorku memang nyenyak giler tp routine ke toilet di tgh2 malam masih berjalan seperti biasa. Walaupon kadang2 malas nak bangun, tp aku gagahi jugak bila kala rase mcm dh nak terkucil sgt2. Uhuuhuh… tp Alhamdulillah..tidur ku nyenyak sedikit.

Anyway, last week aku buat BSP(Blood Sugar Profile) for second time at GH. Result was normal for the first 3, tp masok pukul 10pm teros mendadak from 4.9 to 7.1 . Haish… dek kerana ape? Hahah.. kerana roti butterscotch. Sedap giler makan sekeping nak lagi… see akibatnye, kena buar another BSP for 10pm only, scheduled today. Hahah.. my dear Mr Shah dah pesan the day before,  time we all pi Mydin, I grabbed satu roti breakthrough, roti biasa and roti burger then nampak roti butterscotch, the he said, jangan since esok nak buat BSP. So I letak balek realizing that roti tuh kan manis. Then masa hari buat BSP, we stopped by at Mydin lagi with MIL and SIL, then I grabbed jugak roti itu. Kedegilan sungguh pompuan ini.  Nahh.. amek ubatttt!!!

Only few keping I ate before 8pm, resulted the sugar level to that high. Hmmm… see, roti lagila high carb kan.  Tp at least takdela more that 7.8. So today, aku puasa manis. Hehehehe…

 Anyway, aku ade ke’dilema’an skang ni, my ms boss dah scheduled test utk certified BS Support kat KL this Friday. But looking at my condition yg mcm ni, should I go or not?? Haiyoh…. peninglaaa, dilema..  Helppppp…….!! Aku risau, takot terdue awal… haah, kecoh plak kan nak anta aku pi spital. and nak kena bawak ke my hosp. bag? nnt diorg tak jadi pi peksa sbb nak anta aku ke spital plak…haisshh!!! Pening ah..

5 thoughts on “Dah masok 9 bulan daaa…

  1. hui klu dtg kl tu bgtau..mgkin husben aku pun ada jumaat ni pasal kitorg nak balik sarawak sabtu..

  2. izan – no hal leyyy!! dtg aa umah.. insya-Allah aku pantang kat perak. Klu tak meh ajak mirko visit melakooo…🙂

  3. ayu – ala dear, i’m not goin’ for the test ley.. owh balek sarawak kah? Enjoy holiday… kem salam kat Kuching besau tuh ekk…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s