Check Up update (25th May 09)

I’m still here. Its 14 days to go.  Yeay…!!! uhuhuhu..

Anyway, smlm aku pegi check-up at clinic as normal. Berat tidak naik langsung, paling best ralat weighing scale klinik ngan GH adalah jauh berbeza. Berat aku tak semena2 turun 2kgs++, klu refer to the my last weight kat GH last week Monday. Takpelah asal tade rekod buruk. Hb pon ok 12.0, everything was ok on the check-up, tapi………..

But been too ‘byk mulut’, then when the nurse asked me, hows the baby’s moving, and I answered, “slow sketla nurse..tp complete laa 10 moves in 12 hours.”, jawapan mmg konfiden mcm tgh borak2 dgn member. Then nurse teros refer aku kpd Gynae. Then, jumpe Gynae , teros buat surat for me to refer tros ke Kamar Bersalin… ! Damn!! Tetibe aku cuak giler, aand menyesal being too friendly to the nurse. Haiyohhh!! Dah la aku mengantok, adek aku pulak teman aku dah tertido2 kat luar. Haish… menyesal menyesal.

Then teros drive ke hospital. Smpi kt kaunter, agak lama jugak since ramai patient tgh nak bersalin kan. So, para2 suami sibok dok tanye kat kaunter, isteri saya mcm mane, isteri sy dh bersalin ke, mcm2 la. Then aku tunjuk surat refer, nurse kat kaunter suh aku daftar kemasokan wad. Haishhhh… bukan check je ke??? Aku rase malas nak daftar tp nurse tuh siap ckp, klu tak nak masok wad atas risiko awak sendiri. Haiyoh…. adek aku plak.  Daftar je lah!! So after daftar, nasib baik adek aku ade, so dier pi daftar aku tunggu turn utk di panggil. After few  mins, nama aku kedengaran, amek bp, urine and nurse suh tukar kain. So tukar2 kain kaler pink.. baring atas katil. Check baby heart beat, normal. Then tunggu doktor plak. Sambil2 tuh nurse suh lunch dulu. Tak sampai 2-3 suap sambil on the phone with my dear hubby. Nama aku dh kedengaran. Haishh… 

So ade nurse lelaki entertain aku, not sure apela, with lite blue uniform.. tanye brief pasal my case, and put into records, then later on, gynae is a chinese lady dtg, so he explained about my condition, the doktor check my perut and sambil bagi summary to that guy. 

Then the worst was, time tuh doctor tuh tanye dah check ape tah, then dier cakap belom.. then doctor mintak glove, suh aku angkat dua belah kaki,  rupenye nak seluk dlm utk check dah berapa bukaan. Haish… aku dgr it was 1.5cm soft and bla bla bla… tuh teros tak dpt tangkap. They hv their own terms. So aku sendiri tak dpt nak paham. But, when the moment she put her finger inside mine, adoila…. sakit tau.  I think it was deep inside. And paling tak best there was another guy doktor betol2 in front of my ‘kangkangan’. Haish.. malu tak malu terpaksalah. Aku dh terkepit2 malu, doktor plak suh buka lagi buka lagi…. haishhhh..

Then go for scan plak, scan with another chinese guy with the lite blue uniform jugak. I wonder la who are them. Hmm.. Then after scan , checked CTG plak.. which is check your baby heart, and nnt ade kuar something like graph, to show your baby’s reaction. So result was OK, baby is so active just that maybe aku tak rase kot. Perut tebal agaknye. Then doktor cakap boleh discharge and you can go home. Aku mintak MC then settle borang kuar hospital and we all balek mencarik lunch with Mr Shah yg half day dek kerana risau. Heheheh.. wat suspen jerkkk!!!

Later we all balek kepenatan dan apa lagi..udah capek..ketidurann!!!!

3 thoughts on “Check Up update (25th May 09)

  1. huhu..seram laks aku bace kisah ko ni
    adeh tul..takut laks thn dpn turn aku ke
    huhuhu…baja cm dh ditanam
    kehkehkeh..😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s