Tak sempat

Tak sempat lagi nak continue cerita pasal delivery aku. Busy melayan Rayyan.  Jahitan kat bawah tuh mcm dh tak rase sakit dah. Tp still trauma utk buang air. Hehehe…

Rayyan bangun every 2hours lately utk minum susu. So, melayan my dear honey bunch.. walaupon tak cukup tidor tp it makes me so happy seeing his faces. Skrg, Rayyan makin suke senyum. Rugi daddy dier tak dpt tgk. Daddy is working and busy nak kemas barang coz later we all akan pindah rumah. By the time we get back to Melaka, kite akan ke rumah baru. We misses daddy so much, daddy miss us even more… btol tak daddy?

One big smile for daddy…..

 DSC00114e

Advertisements

I am officially a Mummy

Hye guys,

Saya sudah pun selamat melahirkan baby lelaki seberat 3.1kg pada 8 June 2009 jan 2.14pm. Selepas lebih kurang 10 jam bertarung nyawa di labour room Hospital Besar Melaka, akhirnya saya selamat melahirkan bayi lelaki kami yg kami namakan Rayyan Zayd Hakeem b Shahrudin.

Pengalaman melahirkan Rayyan merupakan satu pengalaman yg tak dapat dilupakan.  Mr Shah pon turut menemani aku sehingga Rayyan selamat dilahirkan. 

Pada 7 June 09, awal2 pagi kami sudah bangun untuk ke kenduri Tok Ngah Rahim saudara kepada Mr Shah. Kami bertiga, bersama adekku Syahir yg menemani aku sepanjang hari2 aku hampir due utk bersalin. Seronok aku dapat makan kari daging, bubur pulut hitam, nasi minyak sampai mengah aku makan. Yelah, kata 9 June nak kene masok ward sbb nak kene induce kan. So makan puas2. Petang kami pulang ke rumah.  Malam seperti biasa nonton Mentor sambil makan malam. Malam itu, biasalah panas, lepas basahkan badan kasi sejuk, aku mula membaringkan diri utk tidur. Esoknya, Mak dan adek akan sampai di Melaka seawal2 pagi. Jadi aku dan syahir perlu amek mereka di Melaka Sentral.  Tiba2, start jam kira2 pukul 1 pagi, perut ku rase tidak sedap. Rasa sakit2 yg sekejap2 datang. Adakah ini rasanya contraction? aku masih confuse. Tak sampai hati nak kejut Mr Shah yg sedang lena tidur. Aku menahan sakit dalam diam.  Mataku mengantok tp perut ku masih rasa sakit yg dtg sekejap2. Pukul 2 lebih, aku dh mula tak tahan, aku kejut Mr Shah minta diurut belakang ku. Kesian..mata terpisat2 sambil mengurut belakang ku. Mungkin dia pon ingat sakit biasa. Lama2 aku semakin tidak tahan.. kami masih terpinga2, perlu ke hospital atau tidak… Tiba2 teringatkan bunga Siti fatimah yg perlu direndam dgn air bila aku sudah mula rasa sakit. Bila bunga siti fatimah tu kembang tandanya aku dah nak bersalin.  Akhirnya, pukul 3 pagi baru kami decide utk ke hospital. Aku cepat2 mandi, sempat juga solat hajat utk memudahkan proses delivery nnt.  Tak sangka, bunga Siti fatimah tu kembang mekar dalam bekas air yg ku letakkan air tadi. Mr Shah dan syahir turut bersiap, beg2 hospital, air selusuh, dan segala air penawar. Hampir pukul 4 kami bertolak ke hospital, sambil2 adek ku mengira kekerapan aku sakit.. 4 minit sekali. Bahagian perut ku , pinggang, ari2..rasa sakit mcm period pain.  Dalam hati ku hanya berselawat minta semua dipermudahkan.. takot gilerrrr………..

To be continued……

 

Anyway, exclusively published Rayyan on his 1st day,

rayyan2

I.M N.O.T f.i.t T.O W.O.R.K

Hari ni.. bangun2 pagi..

Rase tak larat sgt… tulang2 pelvis ni rase sengal n lenguh je… Pinggang sakit, perut rase semacam… baby gerak rase sengal2 jer organ2 kat dalam perut ni..

Nak bangun dr katil pon tak larat..

Tp aku gagahi jugak ke  opis kerana smlm ade plak user email ade report finance balance tak tally..

Haishhh..

Diorg ni mcm2… time2 kronik ni ade2 jeeee…

Tak larattttt… aku rase I’m not fit to work anymore..

Dalam kepala, hanya pikir nak me’rest’kan diri…

Puan Bos… ari ni aku half day jer la yerrr!! Tmrw shut down.. so kire takyah dtg jerlaaa k, Puan Boss??? Klu aku dtg pon, I dont think aku leh focus on work….

Anyway, wish me luck!!!

Malas..

I am still in the office. Working as normal.

Waiting.. waiting..

Waiting for the time to come…

When? I have no idea…

Waiting is the best solution for now.. although me myself can’t manage anymore waiting… 🙂

I’ll be admitted to ward on 9th June for the induced labor…

Pray for us….!!! Insya-Allah , we can make this through….