Heyyooo…

Heyyo…

Uhh… dah bersawang rupenye blog aku. Penuh. Sana sini dengan  spider web. Huhu. Malas tol nak update skang ni. You know.. duduk rumah, broadband coverage bengong abih! (siotttt!!), rayyan being cheeky and manja la sangat plus too much favourite cerita on TV..  my day is occupied just like that!!

Ari ni rase nak start blogging balek, plus I oso nak update my lil one milestone and development. At least, mane tau time adek rayyan(uwh..) nnt boleh jugak I refer back to my entries kan. Eh! Blom la ade lagi, we’ll wait sampai rayyan  besar sket, plus I’m not working. Economical pon tak mengizinkan. The best is to wait smpi Rayyan 2 tahun, rahimku belom lagi sempat nak kecut. Perut pon tak kempis2 lagi ni. Macam org pregnant 3 bulan (mak aku cakap!! heeishhh..)

Anyway, Rayyan is 5 mos plus. I dah start bagi dier solid food.  Mase dier 4 mos, every nite bile nak tido, he’s being cranky. Even dah bagi susu, nak lagi susu.. So itu one of the tanda he cudn’t sleep sebab perut lapar. And bile we all makan2, mulut dier pon ikot mcm nak makan, siap keluar air liur. Kesian dia…

So, start 5 bulan.. 4 bulan plus aku dah bagi! Aku bagi Rayyan Heinz white rice campur dalam susu dia, now dah 5 mos, aku campurkan white rice + susu + puree ( pisang,pear, epal or sweet potato). And he loves it so much!!  Thats for lunch and dinner around 7plus, aku bagi puree jer.

I tot untuk bagi dier food yg I buat sendiri, tp I tengah nak belajar resepi yg sesuai for babies. Plus kena beli blender jar lagi satu just for rayyan’s food.  Itu akan jadik shopping list for next round. Mr Shah is working till Sunday, so cudn’t make it to any shopping mall yet. Plus last 2 weeks, we had horrible flu weeks and paling terok Mr Shah demam panas every single night, tp bile bangun next morning he is totally fine, x panas langsung. Pelik! So we tot denggi or aper2 dangerous flu, pegi klinik and hospital few times, but xde pon tanda2 demam virus.  Panas dia betol2 panas, smpi termometer boleh error reading. But now, Alhamdulillah, he is better and recovered.

Banyak lagi nak update,  I will come out with new entries on Rayyan’s growth and development later.

Till later peeps.

As he wokes up, he gave me his sweet little smile...

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s