Kesian dia..

Sejak Rabu lepas, Rayyan muntah2, tiap2 kali minum habis dia muntah balek susu yg dia minum. Kesian anak mummy, lemah je… si montel tuh makin susut badan dia. Tak abis ngan muntah, dia berak2 juger! Kami bwk pi klinik, doktor suggest minum susu soya based, so kami diberi Similac Isomil yg dah siap bancuh cukup utk 24 hours malah lebih, plus ubat tahan muntah, kembung and ubat demam. Kali ni susah sket nak bagi Rayyan makan ubat, bile dia nampak syringe tuh mula la dia ketap bibir, melalak2 takmo disuap ubat! Kesian.. Tapi kami terpaksa berkeras sket, supaya Rayyan cepat sihat. Mula2 nak start minum susu baru, he totally refused susu tuh. Actually susu tuh dah siap dalam botol, cume bukak top dia, pasang terus ring and puting susu.  Walaupon lapar, tetap dia xnak. Nak x nak, kami bagi susu yg dia dah biasa minum.

Besoknya  I decided nak cair kan sket susu tuh, every bottle ialah 2oz sajo. So I put dalam botol susu and tambah another 2oz, Alhamdulillah, Rayyan minum jugak. He’s getting better, raya haji pon tak ceria sgt. Susah betol nak senyum, klu lambat minum susu, menangis2 dia. Rayyan jarang menangis yg mcm melalak2 tuh, so dia betol2 tunjuk he’s not well.

Now susu tuh plak dah abis, so doktor advise to minum balek susu lama, tp cairkan… and now everytime minum dia dah mula berak2, sian… sampai dah melecet kat bawah tuh.. adehai..

Ni nak kena bawak pi klinik lagi la ni…..

 

— Ops.. Selamat Hari Raya Aidiladha you all!! Selamat makan daging korban byk2…. heheheee…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s