Getting Better

Alhamdulillah, my precious honeybunch is getting better. Smalam, kami ke klinik lagi. Doktor tanye, ni apahal lagi ni? Haha… and She said first time parents , xpe.. next one mesti dah expert and learn from the mistakes. Haha.. Anyway, kami baru je dapat tahu, Rayyan now allergic to susu lembu pulak. So, skang ni minum susu lactose free. Alhamdulillah, lepas minum susu yg supplied by the clinic, takde berak2 dah. Hmm.. agaknye ni gara2 bagi makan awal sgt kot!  Tapi doctor tak mengiakan pon  but she said, bila badan baby dah tak leh terima, tak kira dah berapa lama pon , klu memang allergy tetap allergy.  For the mean time kami bagi dulu susu lactose free, later biler dah besar sket kena ajar jugak minum susu biasa.

Tapi minum susu jer, Rayyan tak bape kenyang. Sian dia, asyik merengek sbb lapar. Ni tgh blajar buat bubur nasi. Tadi aku buat, tp tak berapa nak jadi. Ntahla… esok cube lagi! Aku bukan ape, aku risau mcm ketul2 nasi tuh besar takot choking plak. Klu boleh nak fine blend, tp tak jadi2 dari tadi. Plus.. mr hubby pon reject bubur tadi! Hmm.. takpe cube lagi! Chaiyok..chaiyok.. u can do it!

Mummy, watch out! I'm back in action...!

3 thoughts on “Getting Better

  1. weh…sama mcm Nuriman Nawi lah anak ko. Lactose intolerance.
    So be careful, benda2 yang ada susu kat dalam pon dia tak boleh makan.

  2. tuhla..first person yg aku ingat xleh minum susu, iman! haha…. thats why after few mths nnt, doctor advised boleh ajar minum susu biasa sikit2, klu tak susah nnt smpi ke besar.. kang kering mcm iman kang!!! hhuhu.. (jgn bgtau dia…hehehe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s