Another Boring Day

Perut sudah berkeroncong! Tapi sendiri tak tau nak makan apa!Haish…

Klu aku bekerja skarang ni, mesti entry aku, oh, Thank God its Friday! kan???hahaha.. now being full time penyeri rumah.. Friday! Hmmm….. there is nothing to celebrate! Huhu..besides hoping that mr hubby cuti on Sunday so we can go out jalan2… I actually had asked him to promise us (paksa janji..huhu) to go to Zoo sempena Rayyan 6mos. Well let’s us, whether he keep his promise or not. Huhu….

Anyway, lagi about 3 days, the little us is turning 6mos old. Uhuh… and you know what had happened tadi, ok I havent told mr hubby yet! (matilaa aku..) Pagi tadi dgn rasminya, its his first time jatuh katil. Aduhai…I was sleeping beside him, tiba2 aku dgr dia dah melalak dah. Aku carik atas katil xde, tgk2 dah kat atas lantai dalam kedudukan meniarap! Ya Allah.. anak aku! Sib baik takde ape2. Klu dah ade gigi tuh, mau berdarah jugak bibir dia. Haish, sorry sayang, mummy was so careless!! Pujuk2 dia, and he stopped crying then get back to sleep. Sian Rayyan!! Aduhai.. tgk dia nangis, I tried my best check apa and kat mana dia sakit. Takde bruises or ape2. Hopefully, takde internal injuries. Kesiannya dia.. mummy ni nape tak jaga rayyan betol2..!!

Cerita pasal smalam, mr hubby ade sket discussion so lambat balekk. Rayyan tidak mau tido selagi daddy dia tak balek. Penat aku cube tidokan! Mata dia kemain besar lagi, as soon as dia dengar keta daddy dia park depan umah. Haish… tak sabar2 tuh tunggu daddy dia mandi and solat. Right after, mr hubby senyum sambil pandang rayyan, he was so happy sambil buat bunyi nyaring dia.  Bila daddy dia dukung dia, lagilah happy giler. Bunyi nyaring bertambah nyaring. Main2 kejap wif daddy dia.. baru teringat nak tido. Mulalah..merengek, carik aku! Dah merengek omak eh jugak yg di carik kan! As soon as I came nearer,Rayyan teros capai aku mintak di dukung. Haish.. anak aku! Oh ye.. skang ni dia sudah pandai menghulur tangan mintak di dukung dan pandai juga memilih sape yg dia nak! Hehe…

Father and Son Moment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s