S.I.X Months Old

Smalam, my faveret boy genap 6 bulan.  We went to klinik for his monthly checkup,  I am a bit dissapointed, berat rayyan turun about 0.35kg. Mase 5mos his weight 7.7kg and this mos 7.35kg. Sian dier. Mmg tak dinafikan nampak susut sikit badan dia since peristiwa cirit birit dan muntah2 ari tuh.  Sian anak mummy ni.

And tadi ‘Misi’ yg consult kami tuh cadangkan cara pemakanan yg betol. Huhu, so esok semangat utk buat Rayyan bubur nasi + ikan + sayur. Hopefully he will like it.  Blender jar dah beli, ikan pon dah beli.  Kat umah aku ni jarang ade ikan. Asik ayam ayam ayam. Sebab si dia yg sinun tuh suke sgt makan ayam. Klu tak ayam, daging daging daging. Klu ikan, nak ikan besar2 je, ikan xde tulang.. (ade ke?) So, kali ni adela chance aku makan ikan goreng. Mmmphh..

Tadi ingat nak pi zoo la kan, tapi hari ni terhegeh2 plak nak pi klinik kan. Kami sampai klinik pon dah 3ptg.  So xde chancela kan. Xpe la lenkali sajeee! Ari ni sbb too boring ikot kami bershopping, aku manage to letak rayyan kat tpt duduk budak2 on the shopping trolley. Huhu. Baru muke dia senyum2 gumbira. But xdela letak and biarkan, of course la sambil pegang tangan dia. Comel je. Tegak je duduk xmo sandar2. Tapi lupe lak nak amek gambar. Haisshh…

Skarang ni , nak meniti ke umur 6 bulan, he’s getting older dan pandai menangis. Hmm… klu aku ke dapur or ke mana2 shj, mule lah nak menangis.. adehai.. klu letak dlm walker plak , dia plak yg sibok nak tolong kita kat dapur. Klu time mandi lagilaa.. aku tutup pintu sikit, kejap2 tgk dia kat luar pintu.. sbb dia mmg tunggu jer depan pintu bilik air dgn walker dia tuh. Haish… tuhler kadang2 waktu dia tido tu singkat sgt, so x sempat nak buat byk keja…  haish anak ku ini.. maanja sgt ler ni.  Camane la nak anta kat org or anta nursery, mau kena dera kalu byk songeh mcm dlm entry izan tuh… uhukkk.. adehaiii… tuhla asyik pk negatip negatip negatip….. ok stop stop stop…. pk positip positip positip… klu tak smpi bebila pon xleh keja… no no no.. sy mau kerjaaaaa..!!! Sekarang ni dah pandai berguling guling, mengensot tuh dah okla , dari dulu mengensot ke belakang skarang dah pandai ke depan. Angkat bontot dah boleh kejap2.. xpe ayyan praktis rajin2 ok. Mummy xmo letak ayyan dalam walker dah. Praktis rajin2 baru leh reward walker balik. Huhu.. mcm boleh percaya jer mak kau tuh kan!!! ;p

Dulu sy tak dapat capai.. skarang, amek kau!!!

sy tersepit di sini... ;p

p/s : sy bukan mendera anak sy yerr tuan tuan dan puan puan.  Tuhle jadinye klu asyik ‘ghostan’ je..

Rayyan @ 6 mos old

Weight – 7.35kg

Length – 68cm

Semoga anak mummy sentiasa sihat, happy dan menjadi anak yg soleh. Happy 6 months old sayang. We love you so much.”Love, Mummy & Daddy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s